Anonim
Lincoln Plaza-huisvesting genoemd het slechtste nieuwe gebouw van Groot-Brittannië in Carbuncle Cup 2016

Een torengebouw is uitgeroepen tot het slechtste nieuwe gebouw in het VK, nadat het werd beschreven als "een open uitnodiging om zelfmoord te plegen".

De woontoren Lincoln Plaza in Oost-Londen van BUJ Architects heeft de Carbuncle Cup 2016 gekregen van de architectuurwebsite BD.

Met geometrische gevelbekleding, uitstekende glazen balkons en een zogenaamde sky lounge, was het wooncomplex bedoeld door ontwikkelaar Galliard als een opvallend nieuw monument dat naast de torens van Canary Wharf staat.

Maar architect en criticus Ike Ijeh, die een van de wedstrijdrechters was, noemde het gebouw een "bedorven pugilistische horrorshow die nooit had mogen worden gebouwd".

Image Het gebouw is voorzien van geometrische bekleding, uitstekende glazen balkons en een zogenaamde sky lounge. Foto door Flickr-gebruiker Aidan Wakely-Mulroney

"In zijn galvanische bekleding, chaotische vorm, zelfklevende balkons en waanzinnige gevels vertoont het absoluut het slechtste in shambolisch architectonisch ontwerp en goedkope visuele gimmickry, " zei hij in een BD-hoofdartikel.

"In wezen is dit gebouw de architecturale belichaming van zeeziekte, golven van misselijkheid bevroren in omhulsels van glas en gekleurd aluminium die, wanneer ze te lang worden bekeken, misselijkheid, ongemak oproepen en als je echt pech hebt, een terugkeer van lunch als onvermijdelijk als plassen na een regenbui. "

Het project ondervond concurrentie van vijf andere structuren, waaronder de Make-ontworpen Broadgate herontwikkeling, het technische faculteitsgebouw voor Sheffield University en een uitbreiding van de Poole Methodist Church.

Deze shortlist werd gekozen uit openbare nominaties door een jury die ook BD-redacteur Thomas Lane, architect en BD-columnist Ben Flatman, en Julian Robinson, directeur van landgoederen voor de London School of Economics en commissaris van de Stirling Prize-shortlist Saw Swee Hock omvatte. Studentencentrum door O'Donnell & Tuomey.

Image Een van de wedstrijdrechters noemde het een "bedorven pugilistische horrorshow die nooit had moeten worden gebouwd". Foto door Flickr-gebruiker Aidan Wakely-Mulroney

Lincoln Plaza werd beschreven als "een open uitnodiging om zelfmoord te plegen" door één nominator.

De Carbuncle Cup is een van Europa's meest controversiële architectuurprijzen geworden dankzij de focus op het benoemen en beschamen van de architecten achter "slechte" gebouwen in plaats van het toekennen van "goede".

Het is bedoeld als tegenwicht voor de Stirling Prize, die elk jaar door het Royal Institute of British Architects wordt uitgereikt om een ​​uitstekend nieuw gebouw te erkennen.

"Deze overwinning van Carbuncle is, zoals het altijd is, een openlijke oproep tot wapens tegen slechte architectuur en slechte planning, " voegde Ijeh toe.