Anonim
Norm Architects voltooit moderne boerderij op het platteland van Suffolk

Panoramische beglazing uitzicht op weiden en korenvelden van deze boerderij ontworpen door de Deense studio Norm Architects voor een boerderij in Zuid-Engeland (+ slideshow).

De gelijkvloerse woning - genaamd Reydon Grove Farm - is verheven boven de site op een zandstenen platform, waardoor bewoners kunnen genieten van het uitzicht op de tuin en de landbouwgronden daarbuiten.

Het is opgevat als een eigentijdse versie van de boerderij, met een modern ontwerp dat afwijkt van meer traditionele puntgevels zoals die onlangs zijn onderzocht door Amerikaanse bedrijven Lloyd Architects en Louise Hill Design met een nieuwe schuur in Utah.

Het langgerekte blok Reydon Grove Farm heeft een plat overhangend dak dat een loopbrug rond het huis beschermt. De studio van Kopenhagen, gerund door Jonas Bjerre-Poulsen en Kasper Ronn, plaatste het huis dicht bij een groep volwassen bomen, die het van de wind afschermen en de tuin van de velden scheiden.

"De Reydon Grove Farm is ontworpen als een lang en smal paviljoen met een plat dak, om het gebouw een voldoende omvang en schaal te geven om overeen te komen met de afmetingen van de bestaande schuur en de oude zuivelfabrieken op de site, " zeiden de architecten.

"De lange structuur is aan de rand van het pand geplaatst, waardoor de overgang van de weiden naar de gecultiveerde landbouwgrond en de besloten omheinde tuin perfect wordt overgebracht, " voegde ze eraan toe.

Gebieden tussen ramen zijn bedekt met planken van lariks, die verticaal zijn gerangschikt om te passen bij de bekleding van bestaande gebouwen op de site.

De twee schoorstenen zijn gemaakt van donkergrijs metselwerk dat is bedoeld om te harmoniseren met de bekleding naarmate het hout ouder wordt, evenals de donkergrijze kozijnen.

Binnen is de plattegrond van 247 vierkante meter opgesplitst in twee hoofdsecties gescheiden door een centrale hal.

Het ene gedeelte bevat de woonkamer, het eetgedeelte en de keuken, terwijl het andere meer privé is en slaapkamers en badkamers heeft.

"De helft van de bungalow is ontworpen als één grote kamer, verdeeld in verschillende ruimtes met verschillende functies, " legden de architecten uit.

"De interne lay-out van het huis is een open ruimte plan met lange uitzichten, verdeeld door vrijstaande elementen in verschillende functionele zones, " voegde ze eraan toe. "Bij het ontwerp van de gevel draait alles om transparantie, waardoor de natuur een integraal onderdeel van het interieur wordt en omlijstingen van de buitengewone omgevingen."

Image