Anonim
Image

Olson Kundig ging Seattle Space Needle reviseren

Het Amerikaanse Olson Kundig Architects heeft plannen onthuld om de Space Needle-uitkijktoren in Seattle te renoveren door schuine glazen balustrades en een roterende glazen vloer toe te voegen.

Image

De renovatie van $ 100 miljoen (ongeveer £ 78 miljoen), genaamd het Century-project, heeft als doel de 184 meter hoge toren te behouden en te moderniseren, een historische mijlpaal in de skyline van Seattle die werd gebouwd voor de Wereldtentoonstelling van 1962.

De Space Needle heeft enorme zandlopervormige stelten met daarboven een schijfvormig volume dat wordt ingenomen door een observatiedek en een restaurant.

Image

Plaatselijk bedrijf Olson Kundig Architects is van plan het cirkelvormige observatiedek terug te trekken om bezoekers ononderbroken 360 graden uitzicht te bieden op het centrum van Seattle en de Puget Sound - een estuarium langs de noordwestelijke kust van Washington.

Draadveiligheidskooien en metalen barrières die het uitkijkplatform buiten omsluiten - en gedeeltelijk zicht blokkeren - zullen worden vervangen door hoge glazen schermen. Deze staan ​​in een hoek om verblinding te voorkomen, terwijl afwisselende delen van het glas worden uitgerust met glazen banken.

Image

Het uitzicht vanuit de observatieruimte wordt ook verbeterd door panelen aan de onderste helft van de muur te verwijderen en ramen van vloer tot plafond te plaatsen.

Image

Op het lagere niveau, de roterende restaurantverdieping, die één complete baan per uur maakt, met een glazen versie die de mechanica van de vloer, de structuur van de toren blootlegt, en uitzicht biedt tot de campus van Seattle Center hieronder.

Image

Andere updates zijn een nieuwe wenteltrap van staal, hout en glas die een verbinding tussen het observatiedek en het restaurant zal bieden. Het zal landen op een glazen oculus waar er een ander venster zal zijn naar de onderliggende structuur, evenals de liften.

Dubbele deuren, bredere trappen en een rolstoellift zullen ook de toegang tot het observatiedek verbeteren.

Image

Het ontwerp van Olson Kundig Architects verbetert niet alleen de bezoekerservaring, maar beoogt ook kleine wijzigingen aan te brengen in het profiel van de structuur, dat werd ontworpen door architect John Graham met zakenman Edward E Carlson. Het duo baseerde de vorm blijkbaar op een vastgebonden ballon en een vliegende schotel.

Image

Om trouw te blijven aan het bestaande ontwerp, werkten de architecten samen met experts op het gebied van historisch behoud, waaronder de City of Seattle Landmarks Preservation Board, lokale architectuurhistorici en conserveringsdeskundigen en een constructeur die aan het originele Space Needle-ontwerp werkte.

Image

Naar verwachting zal in september 2017 met de wijzigingen worden begonnen, en de eerste fase zal naar verwachting in 2018 zijn voltooid.

Het Century Project markeert de derde renovatie van de toren. Andere omvatten de toevoeging van de SkyLine-evenementenruimte op ongeveer 100 meter (ongeveer 30 meter) in 1982 en de nieuwe ingang van het paviljoen en de uitgebreide winkelruimte die in 2000 is toegevoegd.

Image