Anonim

AA-ontwerp + Laat studenten de grenzen van hout testen in trekbosbouw

Een sculpturale, trekbare houten baldakijn is in het bos van Dorset gebouwd door vijf studenten van de Architectural Association als onderdeel van het Design + Make-programma van de school.

Image

Sawmill Shelter is gebouwd op de boscampus Hooke Park in Dorset, Engeland en biedt regenkap voor de zagerij van de campus en zijn exploitant.

Het maakt echter ook deel uit van een lopend onderzoek door Design + Make-studenten naar het potentieel van lichtgewicht houtconstructie.

Image

"De luifel vormt een testbank voor de experimentele prototyping van structurele systemen die zullen worden ingezet in de volgende geplande constructie in Hooke Park - een collegezaal en een bibliotheek die het academische centrum van de campus zal vormen, " zei het team.

"Het belangrijkste onderzoek was het testen van de grenzen van het gebruik van hout onder spanning in de vorm van een anticlastisch oppervlak dat bestand is tegen zowel sneeuwbelasting als windopheffing."

Image

Bij het ontwerpen van de schuilplaats moesten de studenten rekening houden met de bestaande betonnen plaat van 50 vierkante meter, terwijl ze ook zorgden voor de toegang en beweging van de verschillende machines.

Met behulp van Western Red Cedar geoogst uit het omliggende bos, is de sculpturale luifel gevormd uit houten latten die 11 meter over de bestaande plaat overspannen.

Image

Om onvolkomenheden te verwijderen, zijn deze latten samengesteld uit kortere secties, met behulp van een gelijmde gesplitste gesplitste las die op de campus is ontwikkeld.

"Elke lat draagt ​​tot twee ton spanning, wat de opmerkelijke - en over het algemeen onderbenutte - sterkte van hout onder spanning aantoont, " legde het team uit.

Image

In samenhang met het hoofdonderzoek onderzocht student En-Kai Kuo het gebruik van grootschalige stoombuigen van hele bomen om structurele kolommen te maken.

Gemaakt van Douglas-spar en lariks, worden 18 van deze elementen gebruikt om een ​​uiteinde van de luifel te ondersteunen, staande als boomstammen om de structuur te laten opgaan in de bosomgeving.

Om de verdeling van de belasting te ondersteunen, wordt de elegante bekisting ondersteund door kabels en een stalen frame aan beide uiteinden, terwijl het dak is bekleed met aluminium panelen ondersteund door multiplex met CNC-patroon.

Image

Het project maakt deel uit van een voortdurende poging van de campus om de zelfvoorziening in bouwmateriaal en warmte-energie te maximaliseren. Een eerder project op de site, Wood Chip Barn, is een ruimte waarin de restanten van de zagerij worden opgeslagen voor gebruik als biomassabrandstof op de site.

Image

Hout is niet de enige materiaalontwerper waarmee is geëxperimenteerd om sculpturale bekisting te maken.