Anonim
Image

Macbook-vormige daken Foster + Partners 'geglazuurde Apple Store in Chicago

Foster + Partners heeft de "meest ambitieuze" Apple Store voor Chicago ontworpen, met enorme glazen wanden en een slank dak dat lijkt op een opgeschaalde versie van de laptopcomputer van het bedrijf.

De Apple Michigan Avenue-winkel bevindt zich aan de rivierrand van de stad, naast de North Michigan Avenue - ook bekend als de Magnificent Mile - en tegenover het hoger gelegen Pioneer Court, een openbaar plein.

Het Londense bedrijf Foster + Partners plaatste een paar granieten trappen aan weerszijden van de winkel om een ​​nieuw pad van het plein naar de rivierpromenade te creëren, terwijl de enorme glazen wanden 32 voet (ongeveer 10 meter) stijgen om uitzicht te behouden vanuit deze openbare ruimte en het water.

Image

Het koolstofvezeldak bovenop is zo slank mogelijk ontworpen en wordt ondersteund door vier interne pijlers om de glazen wanden vrij te houden.

"Apple Michigan Avenue gaat over het wegnemen van grenzen tussen binnen en buiten, waardoor belangrijke stedelijke verbindingen in de stad nieuw leven worden ingeblazen", aldus hoofdontwerper van Apple Jonathan Ive.

"Het verenigt een historisch stadsplein dat van het water was afgesneden, waardoor Chicago een dynamische nieuwe arena heeft die moeiteloos naar de rivier stroomt."

Image

Van bovenaf gezien lijkt het zilveren dak van 33 bij 29, 8 meter op een Apple Macbook-laptop.

Foster + Partners ontwierpen Apple Michigan Avenue ter vervanging van het eerste vlaggenschip van het bedrijf, dat in 2003 werd gebouwd op North Michigan Avenue.

Gefactureerd als de "meest ambitieuze" tot nu toe, zal de nieuwe winkel ook fungeren als een sociaal centrum en klaslokaal voor de gemeenschap, te beginnen met de Chicago Series - een cursusprogramma van een maand dat een aantal gebieden omvat, waaronder het bouwen van een start-up, fotografie, kunst en poëzie.

Image

"Toen Apple in 2003 op North Michigan Avenue opende, was dit onze eerste flagshipstore en nu zijn we terug in Chicago en openen we de eerste in een nieuwe generatie van Apple's belangrijkste wereldwijde retaillocaties, " zei de senior vice president van Apple Angela Ahrendts. .