Anonim
Image

De residentie van Quebec voor ijshockeyspeler omvat een indoor oefenbaan

Eenvoudige zwart-witte volumes vormen dit huis in Quebec City, dat werd gebouwd door de lokale firma PARKA Architecture voor een professionele ijshockeyspeler en zijn gezin.

Gelegen in de woonwijk van Cap-Rouge, ligt het pand op een diep, smal terrein dat hellingen biedt met uitzicht op een nabijgelegen nationaal park. Het werd ontworpen voor Steve Bernier - een vleugelspeler die momenteel speelt voor de Bridgeport Sound Tigers.

Voor hem om te oefenen, bevindt zich een kleine indoor hockeybaan op de begane grond van het huis van 61010 vierkante voet (642 vierkante vierkante meter). Een thuisgymnastiek, een speelkamer voor videogames en films kijken, en een buitenzwembad zijn ook inbegrepen.

Image

Bezoekers komen op het lagere niveau binnen, dat ook bezet is door een garage voor twee auto's aan de oostkant van de voorgevel.

Een trap met uitzicht op de voordeur leidt naar het hoogste niveau, waar de architecten een open keuken, woon- en eetkamer vormden. Deze ruimte met dubbele hoogte heeft enorme kamerhoge ramen die de gemeenschappelijke ruimte met licht overspoelen.

"Er is speciale aandacht besteed aan de ramen, om de bijdrage van natuurlijk licht te maximaliseren en het uitzicht op het buitenpanorama te vergroten, " zei PARKA.

Een terras strekt de eetkamer uit tot voorbij de muren van het huis, naar het zuiden. Hier wordt een kookgedeelte bedekt door de uitkraging van de bovenverdieping, zodat de bewoners het hele jaar door kunnen barbecueën.

Image

Er is nog een buitenterras aan de noordgevel, dat uitkijkt over de straat en de oprijlaan die naar het huis leidt.

De bovenste verdieping biedt plaats aan de slaapkamers. De master suite bevindt zich aan het noordelijke uiteinde van de gang en heeft een eigen badkamer en een royale inloopkast. Er zijn drie extra slaapkamers met ramen op het zuiden en westen.

Image

PARKA heeft onlangs de renovatie voltooid van een ander huis in de buurt, waarbij het interieur van een modernistisch huis werd opgeruimd.

Image