Anonim
Image

RE + D verankert metselwerk beklede badkamers in de heuvels van de Mexicaanse ranch

Deze openbare badkamer voor een ranch in Mexico is ingebouwd in het hellende terrein en bedekt met een prominent trapdak, dat wordt gebruikt voor het hosten van evenementen.

Image

Oorspronkelijk een familieboerderij die paarden fokte, is het gehele eigendom van Rancho El Descanso in San Miguel Cuyutlán, in de westelijke staat Jalisco, getransformeerd tot een huurbare evenementenruimte.

Het bedrijf RE + D van architect Miguel García Martín werd gevraagd om een ​​gebouw te ontwerpen om toiletten voor bezoekers te huisvesten, en creëerde een stenen muur met een oppervlakte van 275 vierkante meter die gedeeltelijk is begraven in een heuvel.

Het ontwerp is gebaseerd op talud, een getrapte architecturale stijl die wordt gezien in pre-Columbiaanse tempels in Meso-Amerika.

Het dak vormt een trap die van de top van de heuvel naar het hoofdterrein en een nabijgelegen meer leidt. Terrassen gevonden langs de route worden ook gebruikt als evenementenruimte buiten.

Image

"Het werd ontworpen met een multifunctionele infrastructuur ingebed in de natuurlijke topografie van de site, strategisch gelegen om het uitzicht op het meer van Cajititlán en de Sierra Madre Occidental [bergen] te grijpen, die erin slaagt een route te genereren die de schoonheid van de ranch uitbuit, "zei de architect.

Image

Binnenin heeft het grote toilet een enorme op maat gemaakte wastafel aan de ene kant en een reeks toiletcabines aan de andere kant. Een brede strook ramen wikkelt zich onder het plafond om licht binnen te laten, terwijl het gebied privé blijft.

Rustieke houten lambrisering bedekt het plafond en de wanden, terwijl het buitenste metselwerk ook zichtbaar is aan de binnenkant.

Jalisco ervaart tropische zomers en zware regenval, en het metselwerk dient als een natuurlijke barrière en beschermt het gebouw tegen vocht.

Image

Rancho El Descanso ligt een uur ten zuiden van Guadalajara, een opkomende 'architectuurhotspot' in Mexico, waar veel jonge architectenbureaus Mexico-stad verlaten voor meer kansen om te innoveren en te groeien.