Anonim
Image Betonnen portiek biedt beschutte buitenruimte voor roze bakstenen huis in Sevilla

De Spaanse studio Canales Lombardero ontwierp dit met baksteen beklede huis in Sevilla met een dubbelhoge betonnen portiek om de woonruimtes met de tuin te verbinden.

Image

De studio onder leiding van Francisco González de Canales Ruiz en Nuria Alvarez Lombardero ontwierp Perea Borobio House voor een gepensioneerd echtpaar dat een flexibele ruimte nodig had die het bezoekende gezin kon herbergen.

De twee artsen investeerden hun levensbesparingen in het gebouw, dat ook moest voldoen aan zowel hun eigen behoeften als die van toekomstige generaties die uiteindelijk het huis zullen erven.

"Duurzaamheid, solide constructie, energie-efficiëntie en het recyclen van klantmaterialen zijn prioriteiten voor de constructie", aldus de architecten.

"Flexibiliteit voor toekomstig gebruik wordt gearticuleerd door de beperkingen verbonden aan deze prioriteiten en door het instellen van een duidelijk systeem van stabiele relaties waarrond aanpassing en verandering kunnen plaatsvinden."

Image

Het aanpassingsvermogen dat door de opdracht werd gevraagd, werd bereikt door een envelop te creëren die is gevormd uit roze bakstenen spouwmuren die open ruimtes omsluiten die geschikt zijn voor een reeks mogelijke configuraties.

Vuurstenen die werden gered van de locatie van een stilstaande ontwikkeling werden gebruikt om de 35 centimeter dikke muren te bouwen, die fungeren als de belangrijkste structurele ondersteuning voor het huis en een zeer efficiënte thermische omhulling bieden.

De architecten ontwikkelden de plannen voor de energiestrategie van het gebouw samen met experts in duurzaamheid bij de Architectural Association in Londen, waar ze zowel tijd hebben besteed aan studeren als lesgeven.

De stenen en betonnen platen worden onbewerkt blootgesteld om hun vermogen om overdag warmte te absorberen te verbeteren en 's nachts te verspreiden, waardoor de behoefte aan kunstmatige verwarming en koeling wordt verminderd.

Image

In de openbare ruimtes op de begane grond van het gebouw zijn de wanden enigszins verschoven en onderbroken door openingen die een gedeeltelijk uitzicht bieden tussen onderling verbonden ruimtes die zijn aangewezen voor verschillende functies.

Een ingang aan de zijkant van het huis leidt naar een lobby die wordt verlicht door een dakraam, van waaruit verschillende kamers kunnen worden bekeken door gaten tussen de verspringende muren.

De lobby is verbonden met een woonkamer met dubbele hoogte die helemaal doorloopt tot een rij glazen deuren die naar de portiek leiden. Clerestory-ramen aan de achterzijde van het gebouw laten natuurlijk licht de kamer binnen.

Gezien vanuit de ommuurde tuin aan de voorzijde, lijkt het huis op een minimalistische versie van een koloniaal landhuis, met zijn rij slanke betonnen pilaren die een uitstekend betonnen dak ondersteunen.

De geprefabriceerde kolommen zijn specifiek ontwikkeld met de minimaal mogelijke afmetingen die nodig zijn om zowel aan de lokale planningsvoorschriften te voldoen als het open, ruime gevoel te bereiken dat de klanten hebben gevraagd.

De glazen deuren langs de begane grond kunnen aan beide zijden worden weggeklapt om de leefruimte en de aangrenzende eetkamer naar buiten te openen. Een uitstekend raam met een glazen vloer op de bovenverdieping cantilevers over de patio.

Image