Anonim
Image Het sculpturale onderzoeksgebouw in Arizona neemt aanwijzingen uit de woestijntopografie

CO-architecten en Ayers Saint Gross hebben een met koper bekleed laboratoriumcomplex in het centrum van Phoenix voltooid dat scherpe en dwarsgestreepte rotsformaties oproept in het Amerikaanse zuidwesten.

Het Biomedical Sciences Partnership Building maakt deel uit van een medische campus van 11 hectare (11 hectare) in de stedelijke kern van de stad. Andere nieuwe gebouwen op de campus omvatten een kankercentrum ontworpen door ZGF.

Het nieuwe laboratoriumgebouw werd bedacht door CO Architects, een in Los Angeles gevestigde studio, en Ayers Saint Gross, een eeuwenoud bedrijf met verschillende kantoren in de VS. Huisvestingswetenschappers van de Universiteit van Arizona, de faciliteit is bedoeld om samenwerking met lokale zorgaanbieders en particuliere bedrijven te bevorderen bij het zoeken naar nieuwe medische behandelingen en behandelingen.

Het gebouw ligt naast een vergelijkbare structuur van CO Architects en Ayers Saint Gross: het Health Sciences Education Building, dat in 2012 werd geopend. Het is ook bekleed met koper en roept de geologie van de Zuidwestelijke VS op "door zijn horizontale strepen en gebeitelde buitenkant" .

Image

Een aangelegde binnentuin bevindt zich tussen de twee gebouwen, die verbonden zijn door een luchtbrug op de derde verdieping. Gezien hun gedeelde ontwerpwoordenschat, lezen de gebouwen als één faciliteit.

"We wilden consistentie en een sterk identiteitsgevoel in dit deel van de campus introduceren door de twee gebouwen met elkaar in verband te brengen, " zei CO Architects-directeur Paul Zajfen.

Image

Het nieuwe gebouw met 10 verdiepingen is ongeveer rechthoekig van opzet en heeft een sculpturale vorm. Buitenmuren zijn gewikkeld in gerecyclede koperen panelen en verschillende tegenslagen en projecties zijn bedoeld om woestijnrotsformaties op te roepen. Bovenste verdiepingen duwen naar buiten, waardoor de lagere niveaus worden beschermd.

Image

"Windows is meestal beperkt tot de noord- en zuidzijde van het gebouw om het daglicht te regelen en energie te besparen", aldus het team.

Met een oppervlakte van 245.751 vierkante voet (22.761 vierkante meter), is het gebouw zo georganiseerd dat kamers naar wens kunnen worden aangepast.

Image

"Dit gebouw was geprogrammeerd en gepland voordat we wisten wie een van de inzittenden waren, dus ontwierpen we een algemeen kader van laboratoria, ondersteuningsruimten en kantoren", zei Andrew Labov, een andere directeur bij CO Architects.

Labs bevonden zich in het midden van elke verdieping, met open kantoren op het noorden en ondersteunende ruimtes op het zuiden. Mechanische apparatuur bevindt zich aan de oost- en westzijde zonder ramen.

In het westen is de hoofdingang, die uitkijkt op een centrale campusgroen. Een schaduwrijke entree leidt naar een lobby en een lineaire galerij, die dient als een pre-event gebied en biedt plaats aan maximaal 200 personen.

Image

In de noordwestelijke hoek van het gebouw bevatten glazen ruimtes met twee verdiepingen vergaderzalen, lounges en kitchenettes. De faciliteit heeft ook een café en een bibliotheek.

Een aantal duurzame functies zijn in het ontwerp verwerkt, waaronder LED-verlichting en koelbalken in laboratoria en open kantoren. Het project heeft de LEED Silver-certificering van de US Green Building Council behaald.

Image