Anonim
Image

Home Studios ontwerpt filmische cocktailbar in West Hollywood

Het Amerikaanse ontwerpbureau Home Studios heeft een bar in West Hollywood gereviseerd, met geribbelde oppervlakken, zachte kleuren en druppelvormige details om een ​​interieur te creëren dat er deels postmodern café uitziet en deels Weens speakeasy.

Image

Bibo Ergo Sum, wat in het Latijn wordt vertaald als "ik drink, daarom ben ik", is de eerste die wordt geopend in het recent vernieuwde Robertson Plaza in West Hollywood.

Het gebied was vroeger een bruisende plek om te winkelen en dineren, maar werd overschaduwd door het nabijgelegen Melrose. Ondernemer Tait Forman besloot een drinkplaats te openen waar de lokale bevolking cocktails van een steeds wisselend menu in een ontspannen maar eigenzinnige setting kon nippen.

Image

Voor het interieur gebruikte Home Studios een breed scala aan referenties. De architectuur van Wenen uit de jaren 1900, afbeeldingen van vintage Franse filmposters, het werk van de Finse ontwerper Alvar Aalto en de esthetiek van de film The Graduate uit 1967 werden allemaal door het bedrijf genoemd als invloeden.

Image

"We willen dat gasten zich in een omgeving voelen die zowel toekomstig als vertrouwd aanvoelt, " zei oprichter Oliver Haslegrave van Home Studios.

"Alles, van de rigide symmetrie van de ruimte, het strikte kleurenpalet, de getinte verlichting en het glas, evenals het verduisterde plafond zijn bedoeld om een ​​ervaring te creëren die even transportvol is als een reis naar de bioscoop."

De hoefijzervormige bar bevindt zich in het midden van de kamer, omringd door hoge krukken. Aan de achterkant heeft een reksysteem voor het weergeven van drankflessen een gebogen vorm die doet denken aan art deco-motieven en de omtrek is verlicht.

Image

In alle vier de hoeken wordt het zitgedeelte gevormd door semi-ingesloten gebieden. Deze zijn gevoerd met geribbelde demping gekleurd lichtroze, die rugleuningen vormen voor de ingebouwde zitplaatsen.

Tussendoor hebben hoge aan de muur gemonteerde tafels voor twee elk hun eigen spiegelachtergrond en koepelvormige hanglamp erboven.

Image

Dado-leuningen worden gebruikt om de kamer op twee hoogtes te wikkelen en de gebogen deur naar de badkamers aan de achterkant in te kaderen. Verhoogde verticale strepen in hetzelfde tintpatroon de zandkleurige muren boven de cabines aan de achterkant.

Andere details zijn druppelvormige blaker met parelmoergroene fronten en doorschijnende glazen scheidingswanden tussen gestreepte gestreepte marmeren cilinders aan beide zijden van de ingang.

Image