Anonim
Image

OS & OOS baseert de collectie gridded meubels op architecturale structuren

Eindhovense ontwerpstudio OS & OOS heeft een reeks meubels gemaakt op basis van architecturale constructies, die zijn opgebouwd uit individuele stalen ribben die zijn bevestigd in een gerasterde structuur.

Het Nederlandse designduo Oskar Peet en Sophie Mensen van OS & OOS hebben hun Matrix-meubelassortiment samengesteld met behulp van meerdere stroken lasergesneden staal, die vervolgens zijn samengevoegd tot roosterkaders.

De collectie omvat een reeks banken en lichten, allemaal ontworpen met een minimale esthetiek.

Vanuit verschillende perspectieven bekeken, geeft de dikte van de met staal gesneden profielen de indruk van verschillende transparanties.

Deze structuur werkt ook speels samen met licht, omdat elk verlichtingsstuk ongebruikelijke, geometrische schaduwen op het geprojecteerde oppervlak werpt.

De build van elk stuk werd geïnspireerd door het principe van "vorm ontmoet functie", vertelde OS & OOS aan Dezeen.

Omdat elke staalstrook uit een plaat wordt gesneden, kunnen ze worden aangepast voor specifieke doeleinden, zoals zittingen of oppervlakgebruik, waardoor de matrixstructuur zeer veelzijdig is, voegden ze toe.

"Het Matrix-project is en begon als een systeem om eindeloze configuraties en constructies mogelijk te maken. Aangezien de constructie van de Matrix is ​​opgebouwd uit afzonderlijke ribben, kunnen de ribben op elke manier worden ontworpen", aldus de studio.

"Hierdoor kan het systeem worden toegepast op producten en op interieurkenmerken, of zelfs op architecturale structuren zelf, " voegde ze eraan toe.

Image

Volgens Peet en Mensen werkt de constructie als een puzzel, omdat elk van de strips in elkaar past en vervolgens bij elk tweede vierkant aan elkaar wordt gelast om ervoor te zorgen dat ze op hun plaats blijven. De stalen gleuven zijn afgewerkt met afdekstrips.

Na montage worden de meubels gepoedercoat in verschillende kleuren, waaronder wit en omber.

Poedercoating maakt de producten ook duurzaam en weerbestendig, waardoor ze zowel binnen als buiten kunnen worden geplaatst.

Het ontwerpduo gebruikte eerst het gridded-systeem om schermen te maken voor de Ace & Tate flagship store in Eindhoven. Ze manipuleerden vervolgens deze enkele oppervlaktestructuren om verschillende vormen te maken die geschikt zijn voor meubels en verlichtingsstukken.

"We hebben geprobeerd een breed spectrum van oplossingen met de structuur te presenteren, omdat bijna alles mogelijk is. We zien mogelijkheden om samen te werken met architecten, interieurontwerpers en stadsplanners om specifieke oplossingen te creëren, zowel functioneel als goed ontworpen, " de studio vertelde Dezeen.

Image