Anonim
Image

Uber "brengt de U terug" in grote rebrand

Uber heeft zijn controversiële en verwarrende "klootzak" -symbool afgeschaft voor een eenvoudig woordmerk, als onderdeel van zijn nieuwe visuele identiteit ontworpen met merkfirma Wolff Olins.

Het gezamenlijke herontwerp van Uber en Wolff Olins is bedoeld om fouten te corrigeren die zijn gemaakt met de rebrand van de service voor het delen van ritten in 2016 - zwaar bekritiseerd voor een cirkelvormig motieflogo dat werd vergeleken met een "klootzak". Uber zei dat het ook veel "mensen achterliet die zich afvroegen waar de U ging" van het oude grijswaardenpictogram.

Image

Om de verwarring te verhelpen, verzamelden de teams onderzoek van het publiek van Uber en kwamen met drie belangrijke bevindingen: laat het licht binnen, omhels zwart; investeer in een woordmerk, geen symbool; breng de U terug.

Het nieuwe logo omvat daarom de bedrijfsnaam, in het wit geschreven en tegen een zwarte achtergrond.

De U vormt ook het raamwerk voor de nieuwe samenstelling van zijn marketingmateriaal. Advertenties bevatten bijvoorbeeld afbeeldingen die zijn omhuld door een witte U of als achtergrond die lijkt op de letter.

Zwart en wit blijft prominent aanwezig tijdens de rebranding, ingesteld op een hoog contrast.

Image

Een "veiligheidsblauw" -kleur wordt spaarzaam geïntroduceerd tijdens gebruikersinteracties, zoals het bestellen van de auto, om momenten van ondersteuning en zekerheid te markeren.

Het logo en de samenstelling behoren tot een aantal nieuwe elementen die deel uitmaken van het merkproject van Uber en Wolff Olins. Deze omvatten een aangepast lettertype, Uber Move genaamd, ontworpen door de gieterij van het type Los Angeles en studio MCKL.

De typografie is gebaseerd op die in transporthubs, zoals de metro van New York en de Londense metro, en wordt in de rest van het merkmateriaal gebruikt om de continuïteit te waarborgen.

Een nieuwe set krachtige zwarte iconografie is gebaseerd op vormen die ook in wereldwijd transport voorkomen, gecombineerd met het Uber Move-type om "een naadloos systeem van tekst naar pictogram" te creëren.

De laatste rebrand van Uber werd "verwarrend" genoemd en vergeleken met een "klootzak"

In illustraties voor merkmateriaal worden afbeeldingen teruggebracht tot "geometrische basisvormen" en gevuld met blokkleuren om ze gemakkelijk te begrijpen te maken.

Alle nieuwe functies worden internationaal uitgerold om het merk wereldwijd herkenbaar te maken. Marketingmateriaal wordt aangepast door fotografie die specifiek is voor verschillende regio's.

Uber werd in 2009 opgericht door Travis Kalanick en Garrett Camp als een zwarte autoservice voor 100 vrienden in San Francisco. Het eerste logo was een rode magneet ontworpen door Camp, gevolgd door een grijswaardenidentiteit met een "U" in 2011.

De volgende rebrand, intern afgerond door CEO en mede-oprichter Travis Kalanick en Uber-ontwerpdirecteur Shalin Amin, leidde tot een grote blacklash. Het hoofd van het bedrijf, Andrew Crow, kondigde aan dat hij het bedrijf zou verlaten de dag nadat het was onthuld.