Anonim
Image

Multiplexlagen creëren illusies van dichtheid voor de installatie van Byplace op London Design Festival

Designer Giles Miller werkte samen met fabrikant Aldworth James & Bond om deze multiplexinstallatie te creëren, die qua dichtheid en transparantie varieert, afhankelijk van de kijkhoek.

Met de titel Byplace biedt de installatie een centrale ontmoetingsplaats voor South East Makers Club, een showcase van London Design Festival bestaande uit verschillende tentoonstellingen en evenementen, allemaal geproduceerd door creatieven uit het zuidoosten van de hoofdstad.

Image

Ontwerper Giles Miller en Aldworth James & Bond - beiden gevestigd in Deptford - besloten om samen te werken aan de structuur, omdat ze maandenlang wilden samenwerken aan een samenwerkingsproject.

De installatie bevindt zich op de top van de historische hellingbaan van Deptford Market Yard en is voorzien van een reeks schermen gemaakt van in elkaar grijpende stroken berkenmultiplex. De strips zijn allemaal gemaakt met behulp van een CNC-snijmachine, en elk bestaat uit kleine cirkels verbonden langs een centrale as.

Image

Houtstroken op de bovenste helft van de schermen zijn 90 graden gedraaid, waardoor de illusie ontstaat dat de ene helft dichter is dan de andere.

Miller vertelde Dezeen dat de installatie voortbouwt op de interesse van zijn studio in hoe materialen kunnen worden gecomponeerd om verschillende visuele effecten te creëren. Eerdere projecten omvatten een lichtreflecterend beeld gemaakt van centen en een met grind bedekt paviljoen.

Hij hoopt dat Byplace bezoekers een "verscheidenheid aan ruimtelijke ervaringen" zal bieden.

Image

"We proberen te spelen met de visuele dekking van de structuur zelf, " legde hij uit. "Vanuit het ene perspectief zie je misschien een zeer lichtgewicht onderste helft en een zeer topzware massa van dichtheid aan de bovenkant, en dan vanuit een ander perspectief zou je het omgekeerde daarvan kunnen zien".

Het grootste deel van de structuur is zwart gekleurd, maar de randen van de houten stroken zijn blootgesteld om de "dualiteit van toon" in multiplex te onthullen.

Image

"We moesten kiezen voor een kleur die enigszins gevoelig was voor de omgeving, bewust van de mensen en de gemeenschap waar het voor is, " voegde Nik James, directeur van Aldworth James & Bond toe.

"Dit is niet de plek om een ​​enorm, neon, glimmend ding te plaatsen, daar draait Deptford niet om - de installatie is enigszins rauw en trouw aan zijn wortels."