Anonim
Image

Voetbalclub Wolves onthult nieuwe visuele identiteit met 3D-wolvenkop

De nieuwe visuele identiteit voor het Premier League-voetbalteam Wolverhampton Wanderers, beter bekend als Wolves, draait om een ​​3D-versie van de wolf-badge.

Creatieve studio SomeOne creëerde de nieuwe huisstijl voor de Engelse voetbalclub, die eigendom is van de Chinese organisatie Fosun Group, voor gebruik op alle fysieke en online platforms.

Naast de 3D-wolf heeft hij een levendig geel en zwart kleurenpalet en een lettertype met tandachtige details.

Image

Wolven werden vorig seizoen gepromoveerd naar de Premier League na een afwezigheid van zes jaar, na het winnen van het kampioenschap met een recordaantal punten.

De opdracht aan SomeOne was om "het merk uit te breiden" om een ​​wereldwijd publiek aan te spreken, maar ook om de lange geschiedenis van de club te respecteren, die in 1888 een van de oprichters was van de Engelse voetbalcompetitie, en een kampioen in 1974 en 1980.

Image

"Wolven gaan een nieuw opwindend tijdperk in, zowel op het veld als buiten het veld - allemaal onder leiding van de Fosun Group. Deze dynamische, opwindende toekomst moest opnieuw worden gepositioneerd voor fans via ons verhaal en identiteit, " zei Russell Jones, hoofd van marketing bij Wolves.

"Hoewel we een bestaande merkstijl hadden, werken we nauw samen met het team van SomeOne om onze berichten opnieuw te definiëren en een reeks moderne bedrijfsmiddelen te produceren die ons merk hebben opgefrist", legt hij uit.

Image

Bij het ontwerpen van de nieuwe merkidentiteit wist SomeOne het "iconische" logo van een wolfskop op een gele zeshoek met een zwarte rand niet aan te raken. In plaats daarvan gebruikten de ontwerpers het als inspiratie voor een nieuw driedimensionaal merkbezit.

Onder invloed van Wolverhampton's erfgoed van staal en ijzerhandel, biedt de nieuwe afbeelding een tonale illustratie van een wolfskop met driehoekige ogen, die eruit ziet alsof deze van metaal is gesmeed.

"De diepte van de driedimensionale wolf voegt een dynamische, competitieve geest toe die niet kan worden weerspiegeld in platte vectorvormen, " zei Simon Manchipp, oprichter van SomeOne.

Image

Bij de afbeeldingen horen twee nieuwe schreefloze lettertypen, Wolves Display Cut en Wolves Display, die een "gedurfde en gecondenseerde stijl" hebben. De driehoeken van de ogen van de wolf werden gebruikt om insnijdingen en hoeken op de letters aan te brengen.

Het originele kleurenpalet van de club van oranje en zwart was aangepast aan een helderdere geeltint. De uitdrukking "wolvenpakket" is ook prominent aanwezig in de hele merkidentiteit.

Image

Volgens Wolves is de rebrand "zowel intern als extern goed ontvangen".

"De strategie, waarden en ethos omvatten alles waar de club voor staat, van zijn passie en progressie tot zijn aandacht voor erfgoed en betrokkenheid, " zei SomeOne.

"Door de geometrische vormen van de ogen te gebruiken, begonnen we insnijdingen en hoeken uit de lettervormen te verwijderen. Door vooruit te gaan, kan de club met een onderscheidende en eigenaardige stem spreken, zonder te veel op de badge te vertrouwen."