Anonim
Image AI: Meer dan menselijke tentoonstelling in het Barbican Centre in Londen Top 10 tentoonstellingen over architectuur en design: lente 2019

Om onze driemaandelijkse gids voor de beste architectuur- en ontwerptentoonstellingen ter wereld voort te zetten, hebben we 10 van de beste gekozen om te bezoeken. Raadpleeg onze uitgebreide gids voor elke maand om meer te weten te komen over branche-evenementen die plaatsvinden in april, mei en juni, zoals de designweek van Milaan.

Image

Vrouwen ontwerpen
NGV International, 180 St Kilda Road, Melbourne, VIC 3006
28 september 2018 - 28 september 2019

Met baanbrekende talenten zoals Zaha Hadid en Neri Oxman, kijkt deze tentoonstelling naar de rol van hedendaagse vrouwelijke ontwerpers, van sieraden en productontwerp tot architectuur en digitale werken.

Image

The Ideal Home: Art and Design
Powerhouse Museum, 500 Harris St, Ultimo, NSW 2007
3 november 2018 - 19 mei 2019

The Ideal Home verkent de afgelopen 100 jaar de binnenlandse architectuur, het ontwerp en de technologie in Australië, met een speciale focus op problemen die zich thuis voordoen, zoals huiselijk geweld, evenals dakloosheid en betaalbare woningen.

Image

Broken Nature: Design Takes on Human Survival
La Triennale de Milano, 6 Viale Emilio Alemagna, 20121 Milaan
1 maart - 1 september 2019

Met projecten van onder andere Kelly Jazvac en Formafantasma richt Broken Nature zich op de relatie tussen mens en natuur, met een bijzondere nadruk op het antropoceen-tijdperk - een voorgesteld nieuw geologisch tijdperk, waarin menselijke impact de dominante kracht is op de geologie van de aarde.

Image

Nieuwe orde: kunst en technologie in de eenentwintigste eeuw
Het Museum of Modern Art, 11 West 53 Street, 10019 New York
17 maart - 15 juni 2019

Deze tentoonstelling onderzoekt de relatie tussen technologie en hedendaagse kunst door middel van een reeks live digitale simulaties en grootschalige installaties van de afgelopen 20 jaar.

Image

Balkrishna Doshi: Architecture for the People
Vitra Design Museum, 2 Charles-Eames-Strasse, D-79576 Weil am Rhein
30 maart - 8 september 2019

Deze tentoonstelling in het Vitra Design Museum presenteert een internationaal perspectief op de Pritzker Prize-winnende architect Balkrishna Doshi. Het is de eerste overzichtstentoonstelling van zijn werk buiten Azië en heeft als doel het werk van Doshi en de bredere context van moderne Indiase architectuur voor de wereld te openen.

Gunilla Palmstierna-Weiss
Moderna Museet, 7 Slupskjulsvägen, 111 49 Stockholm
30 maart - 29 september 2019

Het werk van de Zweedse toneelontwerper en beeldend kunstenaar Gunilla Palmstierna-Weiss wordt in deze tentoonstelling gedemonstreerd door een selectie van modellen en schetsen gemaakt tussen 1964 en 1984. Palmstierna-Weiss werd beïnvloed door de beweging De Stijl en het Bauhaus, in termen van de symbolische functie van kleur.

Mary Quant
V&A, Cromwell Road, Londen, SW7 2RL
6 april 2019 - 16 februari 2020

Met meer dan 200 kledingstukken onthult deze tentoonstelling hoe Mary Quant in de jaren zestig een moderevolutie op de Britse kledingmarkt lanceerde en eerder ongeziene stukken uit haar persoonlijke archief toont.

Image

AI: Meer dan menselijk
Barbican Centre, Silk Street, Londen, EC2Y 8DS
16 mei - 26 augustus 2019

Met onderzoeksprojecten van MIT en Neri Oxman en installaties van onder andere Massive Attack, teamLab en Es Devlin, onderzoekt deze interactieve tentoonstelling creatieve en wetenschappelijke ontwikkelingen in kunstmatige intelligentie.

Image

Menselijke natuur
Red Dot Design Museum, 11 Marina Boulevard, Singapore 018940
27 februari tot 20 september 2019

Human-Nature onderzoekt de rol van robots in de samenleving, evenals de problemen van ethiek en autonomie rondom het onderwerp. De tentoonstelling beschikt over een breed scala aan technologie die is gebouwd om het menselijk leven te verbeteren, zoals drones, slimme mode en Sony's Aibo-hond.

Image