Anonim
Image Sutherland & Co ontwerpt een eigen architectuurstudio in een smal Schots gebouw

Sutherland & Co heeft een dun naoorlogs gebouw in Noord-Berwick, Schotland, getransformeerd in een eigen studio met glijdende sparrenpanelen verlicht door een daklicht.

De studio bevindt zich op een krappe kavel tussen twee winkels in North Berwick High Street. Het ligt aan wat ooit een smal steegje was - bekend als een wynd - dat van High Street naar de West Bay liep.

Als gevolg hiervan heeft het gebouw een zeer smal maar diep plan. Het meet iets meer dan 3, 5 meter breed, terwijl het zich uitstrekt tot een diepte van 45 meter.

Het kantoor is ontworpen door Sutherland & Co om te worden gebruikt als een eigen studio en bevindt zich op de eerste verdieping van het gebouw. Bureauruimte bevindt zich aan de voorzijde met uitzicht op de straat, met een vergaderruimte aan de achterzijde.

Het bevindt zich boven een winkelruimte op de begane grond die op Scandinavië geïnspireerde goederen verkoopt.

Sutherland & Co legde uit dat het gebouw, nadat het in de jaren zestig door een brand was gestript, incrementele adhoc-veranderingen had ondergaan die 'weinig van waarde' lieten.

Op de eerste verdieping verwijderden de architecten bijvoorbeeld een slecht geplaatste brandtrap die in de jaren 1960 was ingebracht, maar door de introductie van een sprinklerinstallatie overbodig was geworden.

Het bedrijf zei dat de verwijdering van de brandtrap het interieur aanzienlijk opende en tegelijkertijd de achterkant van de site vrijmaakte voor verdere ontwikkeling.

"De achterkant van de site, aan de voorkant van Forth Street, werd ooit bewoond door een tweede gebouw dat in de jaren 1960 werd gesloopt om de verbreding van de straat te vergemakkelijken, " legde de studio uit.

"Door de verwijdering van de brandtrap op de eerste verdieping is de achterkant van de site nu open voor potentieel voor verdere ontwikkeling, hopelijk een nieuwbouw familiehuis."

Om de ruimte af te werken, kozen de architecten voor een ingetogen palet van materialen, waaronder kruisgelamineerd sparren, houtwol en zichtbare baksteen.

Een reeks oversized schuifpanelen gemaakt van kruisgelamineerd sparren zorgen ervoor dat de hoofdstudio en de vergaderruimte kunnen worden afgesloten wanneer dat nodig is, terwijl een lat van houtwol is bedoeld als een verbindend element dat de diepte van het interieur overdrijft.

Image

Over het plafond verbergen de houten latten schuifdeurrails en verlichting, en beheersen de plafondpaneelverbindingen. Een daklicht werd in het midden van de smalle ruimte ingebracht om daglicht in het hart van het diepe plan te brengen.

"De herontwikkeling was evenzeer een oefening in aftrekken als bovendien het verwijderen van geaccumuleerde lagen van eerdere ontwikkeling, " legde Sutherland & Co uit, eraan toevoegend dat het project effectief zelf was gebouwd door een parallel ontwikkelingsbedrijf.

Image

"Dit gaf flexibiliteit om aspecten van het ontwerp aan te passen en af ​​te stemmen terwijl het werk aan de gang was", aldus oprichter Robin Sutherland en collega-directeur Mike Roper.