Anonim
Image Rise Design Studio fleurt Harvist Road flat op met lichtgevels met glazen wanden

Uitgestrekte glaspanelen hielpen Rise Design Studio de voorheen door licht uitgehongerde woonruimtes van dit appartement in het noordwesten van Londen te verbinden met het buitenleven.

Gelegen in de buurt van Kilburn, is Harvist Road flat opnieuw geconfigureerd door de lokaal gevestigde Rise Design Studio om meer in contact te staan ​​met de directe omgeving.

Image

De flat beslaat de begane grond van een Victoriaans terras met een achterste uitbreiding, en een ingewikkelde plattegrond die verhinderde dat enig natuurlijk licht de centrale woonruimtes bereikte.

Een kleine ruimte tussen de uitbreiding en de grensmuur van het huis bleek ook overbodig te zijn.

Image

Teruggewonnen Londense bakstenen en glazen dak zijn gebruikt om de bestaande uitbreiding en het steegje te overbruggen, terwijl een handvol scheidingswanden doorgehaald zijn om een ​​open keuken te vormen. Het is compleet met leisteengrijze kasten en een grof wit ontbijteiland.

Deze kamer wordt nu omgeven door zwart omkaderde glaspanelen die naar achteren kunnen worden geschoven om bewoners gemakkelijk toegang te geven tot de patio en de tuin.

Image

De slaapkamers zijn ook opgefleurd door de toevoeging van een glazen deur op volledige hoogte en een enorm trapeziumvormig raam dat zich uitstrekt tot aan het dak.

Een paneel van slim glas - glas dat kan schakelen van doorzichtig naar transparant wanneer spanning, licht of warmte wordt toegepast - is direct boven het bad in de badkamer van de flat geïnstalleerd, waardoor bewoners de mogelijkheid hebben om door te kijken naar een decoratieve lichtbron die wordt gecentreerd door een varenboom.

Om wat scheiding tussen de woonzones van de flat te bieden, zijn verschillende materialen gebruikt voor de vloer. Donkere eikenhouten vloerplanken lopen door de kamers die aan de voorzijde van de flat zitten, terwijl zeshoekige blauwe tegels zijn aangebracht in de badkamer en gepolijst beton is gebruikt in de uitbreiding.

"Het contrasterende materiaalpalet werd gekozen om drama en onderscheid tussen de drie hoofdgebieden te creëren door de gevarieerde zintuiglijke ervaringen te benadrukken, " legde de studio uit.

Image

Achter in de tuin is een kleine studio gebouwd waar de klant zich kan terugtrekken om te werken.

Roze multiplex is gebruikt om zijn wanden, plafond, bureau en opbergkasten te vormen, die kleine gaten hebben in plaats van conventionele handgrepen.

Image

De gevel heeft een groot hoekraam, waarvan de studio hoopt een "dialoog" te creëren tussen het volume en de glazen elementen die op het hoofdgebouw voorkomen. Een klein paneel van glas-in-lood is ook geïntegreerd in de deur.

Andere eigenzinnige details in de flat zijn een verborgen deur in de hal die naar voren kan worden getrokken om meer privacy te geven aan de voorste ontvangstruimte - wanneer deze niet in gebruik is, verschijnt deze eenvoudig als een panelenwand met kapstokken.

Image

Rise Design Studio werd opgericht in 2011 en wordt geleid door architect Sean Ronnie Hill. Eerder dit jaar heeft de studio een flat in Willesden Junction in Londen gerenoveerd en uitgebreid om de hoeveelheid opslagruimte voor een gezin van vier te vergroten.