Anonim
Image Het vervanger van Alexandra Daisy Ginsberg. Animatie van The Mill. Cooper Hewitt Design Triennial is een "oproep tot actie" tegen klimaatverandering

Cooper Hewitt uit New York probeert de wereldwijde uitdaging van klimaatverandering aan te gaan met zijn zesde ontwerp-driejaarlijkse natuur. Regisseur Caroline Baumann kiest vijf van de meest vooruitstrevende ontwerpen in de show, met onderwerpen als het uitsterven van dieren en plasticvervuiling.

De Cooper Hewitt Design Triennial, die op 10 mei werd geopend, beslaat twee verdiepingen van het Fifth Avenue-museum en de tuin. Het bevat projecten van ontwerpers, biologen en wetenschappers, met een grote focus op het bestrijden van de effecten van klimaatverandering.

"De tentoonstelling als geheel is bedoeld als een oproep tot actie op dit moment in onze geschiedenis, wanneer klimaatverandering een van de belangrijkste wereldwijde uitdagingen is waarmee we vandaag worden geconfronteerd, " vertelde Baumann aan Dezeen.

Een miljoen soorten die uitsterven

Er zijn 62 projecten in de show, die een breed scala aan velden bestrijken. Werken zijn gegroepeerd in zeven categorieën: Begrijpen, Simuleren, Salvage, Faciliteren, Augment, Remediate en Nurture.

Over het algemeen legt de show een echte focus op de rol die mensen hebben gespeeld in mondiale kwesties. Het uitsterven van dieren krijgt veel aandacht, in overeenstemming met het recente VN-rapport dat onthulde dat een miljoen soorten planten en dieren op het punt van uitsterven staan.

"Verschillende projecten richten zich op uitgestorven soorten en we willen dat mensen beseffen hoe ernstig dit verlies is", zei Baumann. "Het VN-rapport was ongelooflijk en laat zien hoe actueel deze tentoonstelling echt is."

Tentoonstelling om "gesprekken en verandering" te inspireren

De triënnale van de Cooper Hewitt is een van de vele grote tentoonstellingen die dit jaar het probleem van de klimaatverandering behandelen, samen met de Triennale di Milano-show Broken Nature, The Factory of Living in Centre Pompidou en Eco-Visionaries, die verhuist van de MAAT van Lissabon naar de Koninklijke Academie van Londen .

In een interview met Dezeen toen de tentoonstelling voor het eerst werd aangekondigd, zei Baumann dat er nooit een kritischer moment is geweest voor designtentoonstellingen om zich op het milieu te concentreren. Ze gelooft nog steeds dat dit waar is, maar benadrukt dat actie moet volgen.

"We willen ze meer maken dan tentoonstellingen, maar echte inspiratie voor gesprekken en verandering, " voegde ze eraan toe. "[We denken na over hoe we samen kunnen komen en ons kunnen verenigen door ontwerp en samenwerking met andere mensen."

De natuur is te zien tot 20 januari 2020 en er is ook een gelijktijdige tentoonstelling in het Kubusmuseum in Kerkrade, Nederland.

Lees verder voor Baumann's keuzes van de vijf must-see projecten in de show:

Image

Curiosity Cloud van Mischer'Traxler

De Weense studio Mischer'Traxler heeft zijn Curiosity Cloud, die debuteerde bij de V&A in Londen, meegenomen om de ingang van de tentoonstelling te vormen. Het bestaat uit een reeks glazen bollen gevuld met fladderende, handgemaakte insecten.

"Curiosity Cloud werd aangepast voor Cooper Hewitt en is bedoeld om onze bezoekers bewust te maken zodra ze het museum binnenkomen, " vertelde Baumann aan Dezeen. "Wat je ziet is een verscheidenheid aan soorten - sommige bedreigde, invasieve of lokale soorten - elk verschillend van de volgende."

"De ontwerpers hebben deze zo zorgvuldig gemaakt, dat als je goed kijkt, je alle details van elk insect zoals de hommel kunt zien - een van de bijen heeft twee kleine witte stippen op zijn billen die het identificeert als een bepaald soort bij, "voegde ze eraan toe.

De activiteit van de handgemaakte insecten reageert op de beweging van bezoekers. De insecten zoemen sneller met meer mensen in de kamer en slaan tegen de zijkanten van de gloeilampglazen. Ze vertragen naarmate de omliggende ruimte rustiger wordt en bezoekers een moment biedt om ze zorgvuldiger te bekijken.

"Het project wordt geactiveerd door menselijke aanwezigheid, dus als je er doorheen loopt, hoor je dit ongelooflijk delicate geluid, " ging Baumann verder.

"Ze vertragen als er minder mensen in de kamer zijn. Alleen dan kun je zien hoe zorgvuldig iedereen is geverfd."

Image

Tree Of 40 fruit door Sam Van Aken

Hedendaags kunstenaar Sam Van Aken heeft een hybride boom in de tuin van het museum geplant die tegen de zomer met 40 verschillende soorten fruit zal groeien. Het wordt de Tree of 40 fruit genoemd en maakt deel uit van Aken's doorlopende serie met dezelfde naam, die gericht is op het bewaren van fruitvariëteiten die minder gebruikelijk worden.

"Sam Van Aken is een kunstenaar die samenwerkte met botanici en biologen om wat erfgoed van fruitrassen terug te brengen, " zei Baumann.

"Pruimen, abrikozen, perziken, enz., Waarvan sommige in jaren niet zijn gezien, worden gecombineerd tot één boom met behulp van oude enttechnieken."

Naast zijn producten, zal de boom uiteindelijk in verschillende tinten bloeien in de zomer, zoals weergegeven in de bovenstaande afbeelding.

Aguahoja II van Neri Oxman

Ontwerper en onderzoeker Neri Oxman heeft het kleurrijke Aguahoja II-paviljoen geïnstalleerd in het trappenhuis van de Cooper Hewitt. Het beeld is gevormd uit gebogen panelen die Oxman en haar team aan het Massachusetts Institute of Technology (MIT) hebben gemaakt door natuurlijke materialen te manipuleren met behulp van berekeningen en digitale fabricage.

"Aguahja 2, ontworpen door Neri Oxman en vervaardigd door MIT Media Lab Mediated Matter Group, is volledig gemaakt van natuurlijke biologisch afbreekbare elementen: voornamelijk pectine en chitosan (garnalenschalen), " zei Baumann.

"Neri en zoveel andere ontwerpers bekijken hoe we de wereld van plastic kunnen bevrijden, " ging ze verder.

"We kunnen de bestaande kunststoffen niet kwijtraken, maar we kunnen wel kijken naar het uitroeien van nieuwe kunststoffen in de toekomst. Dus daar draait dit krachtige project allemaal om. Daarachter zit een oefening in materialen - verschillende experimenten die voortkomen uit het Mediated Matter-lab. "

Image Visualisatie door The Mill

Alexandra Daisy Ginsberg heeft kunstmatige intelligentie gebruikt om een ​​film te maken van een noordelijke witte neushoorn, die vorig jaar is uitgestorven.

"De video bevat een noordelijke witte neushoorn die nu is uitgestorven, maar weer tot leven is gebracht met gegevens die zijn gegenereerd door kunstmatige intelligentie, " zei Baumann. "Je kunt eigenlijk de geluiden horen van de laatste mannelijke neushoorn genaamd Sudan."

"Het is een zeer emotioneel stuk omdat de mens de reden is dat de neushoorn niet meer bestaat", ging ze verder. "De video begint met een korrelig mozaïek in een lege ruimte en terwijl je blijft kijken naar de vorm van de neushoorn wordt het levensecht en je kunt het gevoel hebben dat je hem bijna kunt aanraken en je kunt hem horen."

De paradox van de nieuwste technologie en de verloren soort is bedoeld om vragen op te werpen over de focus van de mensheid op het creëren van nieuwe dingen, terwijl de bestaande dingen worden verwaarloosd.

"Dit werk is een ongelooflijk krachtige herinnering aan onze bezoekers over wat we de planeet en soorten doen en wat we zouden kunnen doen en beginnen na te denken over hoe we een deel van deze schade kunnen terugdraaien, " zei Baumann.

Image Afbeelding met dank aan Architecture and Vision

Warka Water Tower van Arturo Vittori

De Italiaanse architect Arturo Vittori presenteert de Warka Water-structuur die hij ontwierp om een ​​alternatieve bron voor schoon water te bieden voor afgelegen gemeenschappen in ontwikkelingslanden. Het systeem bestaat uit een eenvoudig te monteren, lichtgewicht bamboe frame met een gaasvoering. Regen, mist en dauw condenseren tegen het gaas en druppelen een trechter in een reservoir aan de voet van de structuur.

"Het is gemaakt van direct beschikbare materialen en is zo'n poëtische creatie, want wat het doet is het verzamelen van dauw en regen en mist en je denkt bij jezelf - hoe kan dat nou iets belangrijks verzamelen?", Zei Baumann. "Nou, het is eigenlijk goed voor 20 liter per dag."