Anonim
Image Zeven van de meest schandalige voorstellen voor de Notre-Dame

Sinds de kathedraal van Notre-Dame vorige maand werd verwoest, zijn ontwerpvoorstellen voor de wederopbouw van het dak en de spits steeds belachelijker geworden. Hier zijn zeven van de meest vergezochte, waaronder een parkeerplaats, een zwembad en een McDonald's.

Image

The Pool van Ulf Mejergren Architects

In plaats van de Notre-Dame te overtreffen met een park, zoals verschillende ontwerpers hebben gesuggereerd, wil Stockholm-studio Ulf Mejergren Architects een natter type openbare ruimte bovenop de kathedraal creëren - een zwembad.

Het openluchtzwembad, dat een "ongeëvenaard uitzicht over Parijs" zou hebben, zou worden omringd door de 12 standbeelden van de apostelen die vóór het vuur van het dak werden verwijderd.

"Onze toevoeging is een complementaire ruimtelijke ervaring voor het gebouw die past bij het ontzag voor het geweldige interieur; een ruimte voor denken en zelfreflectie", zei de studio.

Image

Louis Vuitton tegen Notre Dame door Pedro Ribs

Pedro Ribs, art director bij de Braziliaanse studio Entrequadra Novas Mídias, heeft een Notre-Dame voorgesteld die door Moët Hennessy Louis Vuitton (LVMH) is herbouwd, als reactie op de schenking van het bedrijf van € 200 miljoen aan het renovatiefonds van de kathedraal.

In het project wordt de kathedraal herbouwd zoals deze was vóór de brand, maar met de Louis Vuitton-print over het dak en het plein voor de westelijke ingang. De Louis Vuitton Notre-Dame zou compleet zijn met het logo van het modemerk dat over de roosvensters was geplaatst en op vlaggen die van de torens en de herbouwde torenspits vlogen.

Image

The Car Park door Yung Yonge en Rob Cross

Yung Yonge stelde zich voor dat het dak van de Notre-Dame als een opgraving in de autocultuur van Noord-Amerika zou worden veranderd. Hij tweette het beeld met het bijschrift: "Als Noord-Amerikanen de leiding krijgen over de wederopbouw van de Notre-Dame".

De Ierse architect Rob Cross nam het voorstel verder door de parkeergarage te bewerken om er een structuur met meerdere verdiepingen van te maken.

"Ik heb het beeld gecreëerd om het effect van parkeergarages met meerdere verdiepingen, en de auto in het algemeen, op de gebouwde omgeving te benadrukken, en om de auto-afhankelijkheid van de maatschappij in het tijdperk van klimaatverandering te benadrukken, " vertelde Cross aan Dezeen.

Image

Quasimodo's penthouse van Who Cares Design

Who Cares Design heeft voorgesteld om een ​​dakvilla te bouwen voor Quasimodo - de fictieve hoofdpersoon van het boek van Victor Hugo De klokkenluider van de Notre-Dame - bovenop de kathedraal. Het penthouse, dat zich over de kruising van de kathedraal zou uitstrekken, is ontworpen om het vorige huis van Quasimodo op de zolder van de Notre-Dame te vervangen.

"De Hollywood-ster Quasimodo, inmiddels rijk en beroemd dankzij de royalty's uit talloze films over hem en zijn verhaal, heeft al enkele jaren gedroomd over veranderingen in zijn woonomstandigheden, " zei de studio.

"Eindelijk kan hij zijn droom van meer comfort, licht en een groene daktuin volgen."

Mc Notre-Dame van Unknown

Kan Notre-Dame worden veranderd in 's werelds grootste fastfoodrestaurant? Een visual gemaakt door onbekende ontwerper, die op Reddit was geplaatst, zou de kathedraal veranderen in een McDonald's.

Het dak van de kathedraal zou in rood worden herbouwd, passend bij de daken van de typische restaurants van de fastfoodketen, terwijl de torenspits zou worden vervangen door de Gouden Bogen - een grote gele M, het bedrijfslogo.

Image

The Dome van Juan Françisco Ronda

Ontwerper Juan Françisco Ronda ziet de Notre-Dame veranderen in een monument voor de vrede. Het gebouw zou worden ingesloten in een doorzichtige koepel ondersteund door een kolom die uit de kruising van de kathedraal ontspruit.

"Richt een plaats van vrede op waar iedereen moet geloven (of niet) wat het beste voor jou is!", Zei Ronda. "Hier is slechts tijdelijke hereniging wanneer een poging wordt gedaan of heiligschennis, vrede zoeken en aldus deze beweging vertalen."

Image

The Circus van Unknown