Anonim
Image 14 van de beste podcasts voor architectuur en ontwerp om u op te abonneren

Met podcasts die steeds populairder worden, hebben we een gids samengesteld voor de beste die zich richten op architectuur en ontwerp, waaronder een over 'onzichtbaar' ontwerp en een over architecturaal falen.

Krassen op het oppervlak

Gehost door Jarrett Fuller onderzoekt Scratching the Surface de overlap tussen ontwerpkritiek en praktijk. De uitgebreide database met interviews bevat ontwerpers, schrijvers, critici en docenten, waaronder Oliver Wainwright, Alexandra Lange en OMA-partner Reinier de Graaf.

scratchingthesurface.fm

Mislukte architectuur

Een combinatie van persoonlijke verhalen, onderzoek en reflectie, de podcast Failed Architecture probeert de betekenis van architectuur in de hedendaagse samenleving te verkennen. De discussies gaan over onconventionele verhalen, variërend van de architectuur van datacenters tot de invloed van videogames op onze stedelijke ervaring.

failedarchitecture.com

Tijdsgevoelig

Time Sensitive wordt wekelijks uitgebracht en heeft urenlange interviews met creatieve mensen die worden beschouwd als leiders in hun vakgebied. In de meest recente aflevering bespreekt architect Bjarke Ingels zijn kronkelige pad naar succes, de nieuwste ondernemingen van zijn praktijk BIG en de tijd die hij bij OMA werkte.

timesensitive.fm

Steiger

Scaffold biedt een diepgaand inzicht in de hoofden van verschillende architecten en ontwerpers en onthult details over hun werk die vaak over het hoofd worden gezien. Georganiseerd door Matthew Blunderfield, worden de langdurige interviews elke twee weken gepubliceerd en bevatten namen als schrijver en curator Jack Self, en architecten Charles Holland en Mary Duggan.

soundcloud.com/scaffoldpodcast

99% onzichtbaar

99% Invisible richt zich op de onopgemerkte architectuur en het ontwerp dat de wereld om ons heen vormt. Gastheer Roman Mars onderzoekt gewone ontwerpgebeurtenissen, van de opkomst van IKEA hacking, vijandige stedelijke architectuur en de relatie tussen skateboarden en zwembaden.

99percentinvisible.org

GSAPP-gesprekken

GSAPP Conversations onderzoekt interviews en discussies over hedendaagse architectuurpraktijken. Georganiseerd door Amale Andraos, decaan van de Columbia University's Graduate School of Architecture, Planning and Preservation (GSAPP), vinden de gesprekken plaats tussen de opmerkelijke faculteit van de school en haar studenten.

arch.columbia.edu/conversations

Over gebouwen en steden

In deze podcast leiden de Britse architecten Luke Jones en George Gingell nieuwsgierige gesprekken over hoe film, fictie en baanbrekende teksten zich verhouden tot architectuur, gebouwen en steden. In Aflevering 10ttw bijvoorbeeld, probeert het paar de titel De architectuur van de stad Aldo Rossi te ontkoppelen nadat ze het boek beide 10 jaar bezitten, maar het nooit hebben gelezen.

aboutbuildingsandcities.org

Het bedrijf van architectuur

Architectuur en business komen samen in deze gevarieerde serie. Informatieve gesprekken, tips, strategieën en geheimen van bedrijfsontwikkeling voor de moderne praktijk worden besproken in de podcasts. Gasten zijn onder andere Adam Nathaniel Furman, die praat over het gebruik van digitale hulpmiddelen zoals Instagram voor inspiratie en discussie.

businessofarchitecture.com

Ontwerp en architectuur

In deze podcast werpt Frances Anderton een brede blik op design en architectuur in Los Angeles. Afleveringen variëren van een gesprek met Sterling Ruby over zijn fluorescerend oranje blok op het Desert X tweejaarlijkse kunstfestival, tot een tour langs verborgen LA-bars die een verbod op mobiele telefoons hebben.

kcrw.com

e-flux

De e-flux podcast is een verzameling stimulerende gesprekken op basis van essays en bijdragen die oorspronkelijk zijn gepubliceerd in het maandelijkse e-flux-tijdschrift. Nauwgezet onderzocht, tot nadenken stemmend en soms grappig praat de podcast met "enkele van de meest betrokken kunstenaars en denkers die vandaag werken".

e-flux.com

Materiële zaken

In de Materials Matters-podcast-ontwerpschrijver en -criticus geeft Grant Gibson diepte-interviews van 30 minuten met ontwerpers, makers en kunstenaars. De gasten praten elk over hun relatie tot één bepaald materiaal of proces, waaronder een van de meest controversiële - plastic.

podcasts.apple.com/gb/podcast/material-matters-with-grant-gibson

Het observatorium

Michael Bierut en Jessica Helfand bespreken ontwerp op het snijpunt van actuele gebeurtenissen en dagelijkse items, waaronder de eerste afbeelding van een zwart gat en de Dyson Airblade, in de podcast van The Observatory. Verwacht frisse en boeiende discussies die de tijdsgeest van onze tijd vastleggen.

designobserver.com

Monocle op ontwerp

"Alles wat u moet weten over de wereld van design", beweert Monocle on Design. Gasten variëren van architect David Chipperfield over koffiepotten, Terry Farrell zijn het MI6-gebouw en Elizabeth Diller over opvallend succes in haar thuisstad.

monocle.com