Anonim
Image Vine Architecture Studio gebruikt warme tinten bij de renovatie van het Love Walk-huis in Londen

Vine Architecture Studio heeft een scala aan warme en natuurlijke materialen gebruikt om de woonruimtes en uitbreiding van dit Victoriaanse tijdperk in Zuid-Londen, dat voorheen een koetshuis was, te dekken.

Gelegen in de buurt van Camberwell, zijn de eerder "onbeminde maar toch karaktervolle" interieurs van Love Walk bijgewerkt door Vine Architecture Studio om comfortabel plaats te bieden aan een jong gezin van vier.

Image

Het gebouw werd oorspronkelijk gebouwd als koetshuis aan het einde van de 19e eeuw en diende als een plek om paardenkoetsen en andere paardenuitrusting op te slaan.

Het werd omgezet voor residentieel gebruik in de jaren 1990, maar is sindsdien grotendeels onaangeroerd gebleven.

Image

"De heruitvinding van bestaande ruimtes brengt vaak veel uitdagingen met zich mee, maar het heeft veel voordelen, zoals minder bouwmateriaal dat in de structuur van een plaats breit en de verloren ziel van een gebouw nieuw leven inblazen, " legde de studio uit.

"Dit soort architecturale gelaagdheid vereist de zorgvuldige identificatie van de verdiensten van het bestaande om een ​​succesvolle samenvatting van oud en nieuw te produceren."

Met behoud van een handvol eigenzinnige originele kenmerken, zoals de donkerblauwe stabiele deuren aan de buitengevel van het gebouw, heeft de studio de begane grond van het huis getransformeerd in een open woonkamer.

Muren hier zijn gewassen in gips - een sulfaatmineraal dat meestal wordt gebruikt om gips of krijt te vormen - waardoor een schemerige roze tint achterblijft. Eiken vloeren met visgraatpatroon zijn ook geïnstalleerd.

Image

Aan de ene kant van de kamer staat een teakhouten eettafel uit het midden van de eeuw, waar de bewoners kunnen dineren, terwijl de andere een paar vintage banken heeft.

Spatten van kleur worden geleverd door een selectie van lokaal geproduceerde patroon kussens en tapijten, die zijn bedoeld om textiel na te bootsen dat de studio zag tijdens een recente reis naar markten weven in Tanger, Marokko.

Een gevoel van scheiding is gecreëerd door een nieuwe trap die is ontworpen om te verschijnen als twee helften.

Terwijl de treden en risers op de onderste helft hetzelfde visgraatpatroon hebben als de vloer, zijn stappen op de bovenste helft gemaakt van wit staal en hangen ze aan het plafond erboven op slanke palen.

Grenzend aan de eetkamer is de keuken, die is afgewerkt met berken multiplex kasten, betonnen werkbladen en een grafische blauwe spatwand die knikt naar de kleur van de stabiele deuren buiten.

Hier heeft de studio de plattegrond uitgebreid tot een niet meer gebruikte hoek van een bestaande binnenplaats, waardoor een met licht gevulde tuinkamer wordt omsloten door grote glaspanelen. Terracottategels lopen van buiten naar binnen.

Het warme materiaalpalet gaat verder naar boven, waar de douchecabine van de badkamer is bekleed met perzikkleurige encaustische tegels. De douchekop en kraan boven de gootsteen zijn ook gemaakt van koper.

"[De tegels"] naaktkleur en matte afwerking sluiten terug aan de blootgestelde en natuurlijk gestructureerde oppervlakken elders in het interieur, "voegde de studio toe.