Anonim
Image Solo Arquitetos bouwt het Braziliaanse vakantiehuis Casa do Lago met behulp van teruggewonnen stenen en lokale stenen

De Braziliaanse firma Solo Arquitetos haalde roodgekleurde stenen uit een lokale steengroeve en herbouwde stenen van een ter ziele gegane fabriek om dit vakantiehuis in de buurt van de Paranapanema-rivier in Brazilië te bouwen.

Image

Het vakantiehuis ligt in Alvorada do Sul, een kleine gemeente op ongeveer 500 kilometer van São Paulo. De eigenaren bezaten eerder een fabriek, die werd gesloopt en de grondstof van het gebouw leverde.

Solo Arquitetos, een studio in de nabijgelegen stad Curitiba, combineerde dit materiaal met stenen die ter plaatse zijn gevonden en spelen de rode bakstenen tint af die al voor hen beschikbaar is.

Image

"Het privé-volume werd afgewerkt met stenen die vóór de bouw uit de site waren gehaald, waardoor een mooie laag rode kleuren uit de regio aan het project werd toegevoegd, " zeiden de architecten in een projectbeschrijving.

Image

Het pand genaamd Casa do Lago, wat zich vertaalt als meerhuis, bestaat uit twee longitudinale volumes die worden gecompenseerd om "beweging en onafhankelijkheid" te bieden.

De eerste, die het dichtst bij de straat ligt, bevat de drie slaapkamers van het huis.

Image

"Het hoogtepunt is de hoofdsuite, die een overzicht biedt van het pand en de rivier, omlijst door de opening voor het bed - een verdiende privébelvedere voor de eigenaars, " zei Solo Arquitetos.

Deze massa werd gebouwd met behulp van de lokale rode stenen, terwijl de andere werd gebouwd met bakstenen. Bezoekers betreden het huis tussen de twee delen, in een kleine vestibule die elke zijde verbindt.

Image

Het openbare volume is georganiseerd met een open indeling. Clerestory-ramen en een glazen wand van vloer tot plafond met uitzicht op de achtertuin zorgen voor veel natuurlijk licht.

Image

Deze glaspanelen komen uit op een overdekt houten dek dat zich diep uitstrekt in het lange en smalle perceel van de eigenaar. De architecten beschrijven deze ruimte als een 'paviljoen' dat ruimte biedt voor gezelligheid, eten en koken.

Image

"Het open plan maakt niet alleen een dynamisch gebruik van deze ruimtes mogelijk, maar ook een vrij uitzicht op de rivier van overal binnenin, " zeiden de architecten.

Image

Landschapsarchitectuur in de tuin omvat een zwembad en een openluchtkapel. De eenvoudige structuur werd gebouwd met dezelfde rode stenen, samen met houten spanten die de ruimte overspannen en het mogelijk konden maken om het te bedekken indien nodig.

Image

Aardetinten komen overal in de ruimte voor en worden gevonden in donkere houten accenten die een aanvulling vormen op de baksteen en de steen die voor de buitenkant worden gebruikt. De master suite heeft daarentegen witgekalkte muren die de ruimte een luchtig gevoel geven.

Image