Anonim
Neri & Hu toppen Alila Bangsar hotel in Kuala Lumpur met "urban oasis"

De Chinese ontwerpstudio Neri & Hu heeft een toren in Kuala Lumpur, Maleisië, bedekt met een hotel rond een zwembad op het dak.

Het Alila Bangsar-hotel met 143 kamers beslaat de bovenste acht verdiepingen van de 42 verdiepingen tellende wolkenkrabber, gelegen tussen de wijk Brickfields en Bangsar.

Neri & Hu heeft de architectuur en het interieur van het hotel voltooid, dat is ontworpen als een "stedelijke oase".

Bomen zijn geplant in de entreehal op de begane grond en de openbare verdiepingen.

"Bij binnenkomst is het concept van een 'stedelijke oase' onmiddellijk aanwezig door de weelderige boomaanplantingen in het interieur, " legde Neri & Hu uit.

"Aangekomen in de bovenste lobby op niveau 42 wordt de gast verwelkomd in een ruimte met dubbele hoogte, een lantaarn die open staat voor de omringende stad die maximaal natuurlijk licht toelaat."

Image

Het hotel is ingericht met vijf verdiepingen met slaapkamers, bedekt met vijf verdiepingen met openbare ruimtes.

Alle minimale, maar met planten gevulde, openbare ruimtes worden doorsneden door witte betonnen kolommen en balken die zijn gerangschikt in een vierkant raster.

Image

Aan de buitenkant van het gebouw loopt dit raster verder in zwart, waardoor het hotel visueel wordt onderscheiden van de appartementen eronder.

"Een rigide structureel rooster definieert het project van buiten naar binnen, signaleert zijn aanwezigheid op de gevel, terwijl het fungeert als een kader waarbinnen elke functie van het hotel is vervat", zei de studio.

Image

Het witte betonnen rooster omringt het zwembad, dat het hart van het hotel is.

Het is toegankelijk via de bovenste lobby van het hotel op de verdieping erboven via een "theatrale grote trap". Het zwembad wordt aan weerszijden geflankeerd door een bar bij het zwembad en een zonneterras, en wordt over het hoofd gezien door een restaurant.

"Het idee van landschap dat doorgaat van buiten naar binnen, van natuur die in de architectuur wordt ingevoegd, is het sleutelelement dat alle openbare ruimtes samenbindt en de stedelijke oase definieert, " zei de studio.

"Alle locaties komen samen op de binnenplaats om deze ruimte op alle uren van de dag op onverwachte manieren te activeren."

Image

Overal in het hotel wordt het eenvoudige palet van witte gipskolommen gecombineerd met grijze stenen vloeren, Balau houten wanddetails en plafonds en bewerkte bronzen details.

Het raster dat door het hele hotel loopt, loopt door in de slaapkamers, waar het wordt weergegeven met donker hout op de witte gipswanden.

Elk van de slaapkamers is voorgesteld als een "hut", met een badkamer in een zwevende doos, naast een "overdekte binnenplaats".

Deze binnenplaatsruimte is een kleine zitkamer naast de ramen, met uitzicht over de stad.

Image