Anonim
Image

Financial Times keert terug naar het gerenoveerde Bracken House

John Robertson Architects heeft Bracken House in Londen gerenoveerd voor de terugkeer van de Financial Times, waarbij zijn door Hopkins Architects ontworpen "gothic high-tech" atrium zorgvuldig is bijgewerkt.

John Robertson Architects heeft het Bracken House for the Financial Times (FT) gerenoveerd, dat na drie decennia terugkeert naar zijn voormalige kantoor.

Verbeteringen aan het blok, dat het eerste naoorlogse gebouw was dat in het VK werd vermeld, omvatten het veranderen van het dak in een toegankelijk wandelpad en het verbinden van de op verschillende tijdstippen gebouwde structuren.

Image

Bracken House werd in 1958 gebouwd door Albert Richardson op een bomsite nabij de St. Paul's Cathedral als kantoor voor de internationale economische krant de FT, die daar drukpersen had.

Hopkins Architects heeft het gebouw herontwikkeld nadat de FT in de jaren tachtig was verlaten, waarbij de hal met de drukpers werd vervangen door een structuur van glas en metaal.

John Robertson Architects heeft alle belangrijke architecturale elementen van Bracken House behouden en opgeknapt, terwijl hij verschillende interventies heeft ondernomen om de twee tijdperken van het gebouw te verenigen en de kantoorruimtes geschikter te maken voor de behoeften van een moderne gedrukte en digitale nieuwspublicatie.

Het opvallende atrium werd zorgvuldig bewaard in de renovatie.

Image

"Het is echt een belangrijk decorstuk, " vertelde David Magyar, directeur van John Robertson Architects, aan Dezeen.

"Het heeft een film noir-gevoel - het is gotische hightech."

Image

Glazen liften met blootgestelde machines werden zorgvuldig opnieuw gemaakt en geïnstalleerd om de esthetiek van de oorspronkelijke schachten te behouden, terwijl de bewegwijzering en de soepele werking van de systemen werden bijgewerkt.

De meeste doorschijnende glazen blokken - oorspronkelijk geïnspireerd door het Maison de Verre in Parijs - werden bewaard, maar zorgvuldig geselecteerde panelen uit het plafond werden verwijderd en vervangen door transparant glas om meer licht binnen te laten.

"Het was een omstreden functie, " zei Magyar. "Het was heel erg een kenmerk van het ontwerp van Hopkins. We waren er doodsangst over, maar het maakt de ruimte minder somber."

De ingang werd geopend en gestroomlijnd, waardoor aan weerszijden muren werden verwijderd om ruimte te creëren voor bezoekers.

Waar dergelijke interventies plaatsvonden, werd geen poging gedaan om de sporen te verbergen van plaatsen waar oude scheidingswanden op het beton waren gemarkeerd.

"Het ging om het vinden van een balans tussen nieuw leven in het gebouw blazen en respecteren voor wat er is", zei projectdirecteur Zemien Lee.

Een nieuw, modulair plafond werd ontworpen om de open kantoren op elk niveau te verbeteren. Het oude verlichtingssysteem in renbaanstijl werd opnieuw besteld, zodat alle lichten nu naar binnen wijzen in de richting van het atrium.

Om het uitzicht vanaf de straat te behouden, werden de kenmerkende originele verlichtingsarmaturen langs de omtrek van het gebouw schoongemaakt en gerepareerd, of opnieuw gemaakt om te passen in de nieuwe plafondpanelen.

De glazen vergaderzalen zijn vernoemd naar verschillende valuta's, zoals Sterling, Dollar en Dong.

Image

Het verzoenen van de delen van het gebouw uit de jaren 1950 met de latere toevoegingen vereiste het snijden in de kernen om verbindingsholtes te creëren, waar trappen met halve overlopen de niet-passende vloerniveaus kunnen verbinden.

Glazen wanden en open kantoorkeukens creëren een visuele verbinding tussen de bureaus in verschillende delen van het gebouw.

De originele deuropening, compleet met een klok met het gezicht van Winston Churchill, en de bladgoudlobby naar Bracken House is zorgvuldig gerestaureerd. Originele lantaarns hebben LED-lampen gekregen en discrete stopcontacten toegevoegd, zodat de ruimte in de toekomst kan worden gebruikt als museum voor krantenartefacten.

Ondanks strikte beperkingen van St Paul's over wat er met het dak kan worden gedaan, veranderde John Robertson Architects de ruimte in een buitenruimte voor journalisten. Dit vervulde de oorspronkelijke visie van Albert Richardson voor de top van Bracken House.

Image

"Alles moest discreet zijn, " zei Magyar. "We zetten de lichten onder plantenbakken en de zitplaatsen. Oorspronkelijk wilden we dat de promenade in de FT roze was [de kleur van de pagina's], maar St Paul's stond op grijs."

Journalisten kunnen vanaf de loopbrug genieten van een panoramisch uitzicht op het centrum van Londen, waarvan de geschulpte randen een knipoog zijn naar Richardsons oorspronkelijke inspiratie van het Palazzo Carignano in Turijn.