Anonim
Image Zeven belangrijke projecten van de Australische Institute of Architects Gold Medal winnende KoningEizenberg

Oprichters van KoningEizenberg, Hank Koning en Julie Eizenberg, hebben het Australian Institute of Architects Gold Medal voor 2019 gekregen. We hebben zeven van hun belangrijkste projecten afgerond.

De Australische architecten Koning en Eizenberg werden erkend voor hun verschillende maatschappelijke, educatieve en betaalbare woningbouwprojecten, waaronder het Kindermuseum van Pittsburgh en de Pico Branch Library in Santa Monica.

"Gedurende hun carrière en lang voordat het mainstream was, werkten Hank en Julie meedogenloos om de sociale en gemeenschapsresultaten te verbeteren door effectief ontwerp, " zei Clare Cousins, voormalig president van het Australian Institute of Architects.

"Ze gingen complexe en moeilijke uitdagingen aan en hebben nu een erfenis van betekenisvolle projecten die het leven van individuen en de gemeenschappen om hen heen hebben veranderd."

De architecten studeerden beiden aan de Universiteit van Melbourne, voordat ze verhuisden naar de VS, waar ze in 1981 KoningEizenberg in Santa Monica oprichtten.

"We waren niet echt van plan om Australië te verlaten - waarom zou je? En we missen het, " legde Eizenberg uit. "Door onze collega's worden geëerd met de Gouden Medaille voelt des te zinvoller. En we zullen terugkomen! We moeten nog steeds ons eerste gebouw in Australië voltooien - het Studentenpaviljoen aan de Universiteit van Melbourne."

Lees verder voor zeven van de belangrijkste gebouwen van KoningEizenberg:

Image Foto is van Esto

Kindermuseum van Pittsburgh, Pittsburgh, 2005

In Pittsburgh verbonden Koning en Eizenberg twee historische stenen monumenten - een postkantoor uit 1890 en een planetarium gebouwd in 1939, met een ruimte van staal en glas om een ​​ingang te creëren voor het interactieve kindermuseum.

De overbruggende glazen behuizing wordt overschaduwd door een betegeld zonnescherm, dat het licht reflecteert terwijl het met de wind meebeweegt.

Image

Sobieski House, Zuid-Pasadena, 2012

De gevouwen witte dozen van het Sobieski House zijn geschikt voor een gezin van vier en zijn ontworpen om zich aan te passen aan hun aankomende levensstijlveranderingen. Bekleding van verbrande houten balken aan de buitenkant van de badkamer en opslagruimten worden in contrast gebracht met de witte buitenkant.

KoningEizenberg gebruikte een combinatie van passieve ontwerpstrategieën en ventilatorondersteunde aardbuizen om de behoefte aan airconditioning in het gebouw te elimineren.

Image

28th Street Supportive Apartments, Los Angeles, 2012

Bij de 28th Street Supportive Apartments heeft KoningEizenberg een voormalige YMCA binnen een Spaanse koloniale revival uit de jaren 1920 gerenoveerd tot een reeks huizen, naast gemeenschapsvoorzieningen, waaronder een basketbalveld en werkruimtes.

Het gerenoveerde gebouw en een bijgebouw, met geperforeerde metalen schermen op verschillende gevels, zijn aan weerszijden van een sociale tuinruimte aangebracht die op een bestaand dak is gecreëerd.

Image

Belmar Apartments, Santa Monica, 2014

Belmar Apartments is gebouwd op een hellend driehoekig terrein tussen bestaande kantoorgebouwen en bevat 160 betaalbare appartementen. De studio gebruikte de veranderende klasse van de centrale binnenplaats om een ​​groot aantal eenheden in de wigvormige ruimte te passen.

Ontworpen om een ​​duurzame buurt te zijn, werd het masterplan gecreëerd via een proces van gemeenschapsparticipatie.

Image

Pico Branch Library, Santa Monica, 2014

De onderscheidende lineaire dakvorm van de Pico Branch Library is gecreëerd vanuit een gerichte benadering van duurzaamheid.

Regenwater wordt geoogst om toiletten door te spoelen en het bewerkte plafond werkt samen met dakramen om uitgebreid licht in de ruimte te geven. Direct zonlicht en verblinding worden overschaduwd door buitenluifels die zijn ontworpen om patroon en detail aan het gebouw toe te voegen.

De bibliotheek is ontworpen als een educatief hulpmiddel voor de gemeenschap, waarbij groene gebieden behouden blijven en ongebruikte gebieden nieuw leven worden ingeblazen.

Image

Tempel Israël van Hollywood, Hollywood, 2016

De zwaaivormen die te zien zijn in de met licht gevulde ruimte van de Tempel Israël van Hollywood, zijn afkomstig van een omzoomd kledingstuk gedragen door Joden. Buitenzonweringen weerspiegelen de golvende vormen binnenin en schaduwen de binnenplaats van het heiligdom.

Gelegen naast een historisch belangrijk heiligdom, werd het gebouw gerenoveerd om een ​​hedendaagse ruimte van aanbidding te weerspiegelen en klaslokalen te bieden om de educatieve filosofie van de congregatie voort te zetten.

Image

Geffen Academy, Los Angeles, 2018

KoningEizenberg verving donkere gangen door met licht gevulde ruimtes in deze UCLA-gelieerde middelbare school genaamd de Geffen Academy. De studio voegde een poreuze centrale rug toe om door alle drie de verdiepingen van de bestaande bibliotheekruimte te lopen, kamers met variërend meubilair zijn aangepast voor individueel en groepswerk.