Anonim
Image El Sindicato bouwt het kleine Casa Parásito op een dak in Ecuador

De Ecuadoriaanse studio El Sindicato Arquitectura heeft een parasitaire structuur van 12 vierkante meter bovenop een gebouw in Quito gebouwd.

Casa Parásito, wat zich vertaalt als Parasite House, neemt een kleine ruimte in op het dak van een bestaand gebouw in de wijk San Juan van de hoofdstad van Ecuador.

Image

Het huis, dat via stalen funderingen aan de plaat van de bestaande structuur wordt bevestigd, bestaat uit een badkamer, keuken, bed, opslag en ruimte voor eten, werken en gezelligheid, allemaal binnen een oppervlakte van 12 vierkante meter.

Net als veel andere parasitaire woningen, vertrouwt het op het gebouw van de gastheer voor ondersteuning of diensten.

"Casa Parásito is een minimaal ontwerpobject, gericht op het oplossen van de basiswoonbenodigdheden voor een persoon of jong stel, " zei El Sindicato Arquitectura in een projectbeschrijving.

De studio koos voor een A-frame houtstructuur die een open ruimte binnen mogelijk maakte om het beperkte gebied optimaal te benutten. "Het concept komt van het zoeken naar de optimale leefruimte in overeenstemming met de activiteit die we uitvoeren, " voegde het eraan toe.

Op de begane grond is een rechthoekige open ruimte toegewezen voor verschillende activiteiten, met extra functies zoals het keukentafelblad, badkamer, bed, opslag en een bureau aan de randen. Het bed bevindt zich op een verhoogd platform en vult de puntgevelzolder hierboven.

"De utilitaire ruimtes, grenzend aan de rechthoekige kern, bevinden zich binnen driehoeken en rhomboids, " ging de studio verder. "Deze geometrieën bieden, afgezien van zijn eigen activiteit, stabiliteit aan de hele structuur."

Een groot driehoekig venster vult de noordgevel, waardoor er veel natuurlijk licht binnen is en uitzicht op de omliggende stad, evenals de vulkanen Cotacachi, Imbabura, Mojanda en Cayambe.

Frosted glass, ondertussen, fronten de zuidelijke gevel om verlichting en ventilatie te bieden, met behoud van de privacy van de bewoners van buren. De oost- en westzijde, die het hele jaar door direct zonlicht ontvangen, zijn verpakt in stalen panelen om direct zonlicht te blokkeren.

Binnen zijn de muren en vloeren bekleed met Oriented strandboard (OSB). De studio liet een opening van 12 centimeter tussen de houten voering en de metalen structuur, die gevuld is met kokosvezel als isolatiemateriaal.

Meubels zijn eenvoudig en schaars gehouden, waaronder een houten neerklapbaar bureau en een kleine eettafel en stoelen.

El Sindicato Arquitectura is van plan Casa Parásito een voorbeeld te geven voor toekomstige ontwikkelingen.

"Hoewel het mogelijk is om het project te bouwen in stedelijke of landelijke percelen zonder bestaande constructies, zou de constructie idealiter moeten plaatsvinden op onderbenutte daken van stedelijke bouwwerken die structureel gezond zijn, " zei het team.

"Gebouwen waar men verbinding kan maken met het bestaande water, afval en elektrische netten, " voegde het eraan toe. "Op deze manier kunnen we op zeer kleine schaal bijdragen aan de verdichting van de stad, met een minimum aan economische investeringen en gebruik van hulpbronnen, en bijdragen aan het behoud van het architecturale erfgoed."