Anonim
Image Archismith creëert een geheime tuin in The Glass Fortress

De architectuurstudio Archismith in Bangkok heeft een tuin gebouwd met 20.000 glazen stenen als onderdeel van een verkoopkantoor voor een residentiële ontwikkeling in Bangkok, Thailand.

Met de naam The Glass Fortress staat de verkoopgalerij op de lange lijst in de Dezeen Awards 2019 in de categorie bedrijfsgebouwen.

Archismith heeft de ruimte ontworpen om grotendeels van zijn site te worden losgekoppeld omdat de verkoopgalerij van een concurrerende ontwikkelaar zich in de buurt bevindt.

Het hoofdgebouw bevindt zich terug van de straat met een uitstekend blok gebouwd van glazen bakstenen die dienst doen als een ingangspaviljoen en een tuin omsluiten.

"Acht meter hoge muren verminderen vervuiling zoals verkeerslawaai en het slordige landschap van de MRT-lijnconstructie ervoor zodat een serene sfeer in het gebouw kan worden gecreëerd, " zei Jirawit Yamkleeb, mede-oprichter van Archismith.

"Om het claustrofobische gevoel van de ruimte te verminderen, werd glasblok gekozen als het belangrijkste materiaal, omdat dit het doel dient en natuurlijk licht er nog steeds doorheen kan komen, " vertelde hij aan Dezeen.

Binnen de glazen bakstenen muren - die worden ondersteund op een stalen frame - is een geheime tuin met bomen geplant aan weerszijden van een centraal pad. Er is een waterbevochtigingssysteem geïnstalleerd om de temperatuur van de tuin op warme dagen te helpen regelen.

Volgens de architect is deze ruimte bedoeld om een ​​grote tuin te vertegenwoordigen die zal worden gebouwd als onderdeel van de ontwikkeling van het appartement.

"Er is een grote tuin voorzien bij de hoofdontwikkeling, dus de tuin in de verkoopgalerij is gemaakt om het gevoel van 'leven met de natuur' te demonstreren, " zei Yamkleeb.

De glazen bakstenen muren lopen door in het hoofdgebouw waar ze een zithoek omsluiten.

Naast deze met licht gevulde ruimte is een ruimte met modellen van de ontwikkeling, die leidt naar twee showappartementen en kantoren voor de verkoopmedewerkers.

Image

In totaal werden 20.000 glazen stenen gebruikt om The Glass Fortress te creëren. Elk van de gebruikte rechthoekige stenen heeft randen die zich uitstrekken om de voeg gedeeltelijk te verbergen. Dit detail verminderde het zichtbare voegen van een standaard 10 millimeter naar twee millimeter.

"Dit detail is belangrijk voor de esthetiek van het project omdat het helpt om een ​​meer continu uiterlijk van de glazen gevel te creëren, " voegde Yamkleeb toe.

Hoewel het verkoopkantoor is gebouwd op gehuurde grond, bestaat er een afspraak dat de structuur van glassteen behouden blijft bij teruggave van de grond.

"We zijn niet zeker van het toekomstige programma van het gebouw in de geest van de verhuurder, maar het zou kunnen worden gebruikt als een café met een mooie tuin binnen of een Airbnb, omdat er al twee kamers met aangrenzende badkamers beschikbaar zijn. Het toekomstige MRT-station is heel dichtbij dus dit biedt grote mogelijkheden, "legde Yamkleeb uit.

Image