Anonim
Image Hayri Atak Architectural Design Studio biedt een vrijdragende glazen poel boven de Noorse fjord

Hayri Atak Architectural Design Studio heeft een concept ontworpen voor een boetiekhotel op een klif in Noorwegen, met een vrijdragende glazen zwembad.

De praktijk van Istanbul, Hayri Atak Architectural Design Studio, stelde voor het hotel te bouwen op een locatie van 600 meter hoog op Preikestolen - een steile klif en een populaire toeristische plek in het westen van Noorwegen die over de Lysefjorden fjord hangt.

Het is bedoeld om de spanning van het aan boord gaan van wandelpaden rond de klif te herscheppen en het gevoel van "leven op en voorbij de rand" te vangen.

Image

"Preikestolen is door de jaren heen een van de meest opwindende plekken voor mij geweest. Op een dag stuurde een vriendin van mij me foto's van 'de rots' die ze tijdens haar reis door Noorwegen had vastgelegd, " verklaarde de oprichter van de studio, Hayri Atak.

"Hoewel ik er niet was, ervoer ik de adrenaline van op het randje staan. Toen droomde ik ervan om op en langs de rand te leven. Simpelweg, ik wilde deze ervaring gewoon over de rand dragen en het idee van deze ervaring inspireerde me, "vertelde hij Dezeen.

De visuals van Hayri Atak Architectural Design Studio stellen zich de ingang voor van het hotel bovenop de klif, die een natuurlijk vlak oppervlak heeft. Dit zou ook fungeren als een gigantisch openbaar kijkplatform.

De gasten worden dan naar beneden geleid in het hotel, waar de studio negen gastensuites en een gemeenschappelijke loungeruimte heeft voorgesteld, die allemaal zijn ingebed in de rotswand.

De kamers zijn verdeeld over drie verdiepingen en komen uit op een gedeeld balkon dat uitsteekt vanaf de rand om een ​​ononderbroken uitzicht op de fjord en de omliggende bergen te bieden.

Image

Beneden heeft de woonkamer een gedeeld balkon dat zich verder uitstrekt van de gastenkamers, en heeft een gigantisch buitenzwembad.

Ontworpen voor de "meer avontuurlijke bezoekers", het lange, smalle zwembad cantilevers gevaarlijk vanaf de rand van het balkon en is volledig gemaakt van glas tot duikers in het landschap en de steile druppel hieronder.