Anonim
Image Rael San Fratello steekt roze wippen in de grensmuur VS-Mexico

Architectenbureau Rael San Fratello heeft drie roze wipwielen geïnstalleerd tussen de metalen latten van de grensmuur VS-Mexico, zodat kinderen aan beide kanten samen kunnen spelen.

Ronald Rael, die Rael San Fratello runt met architect Virginia San Fratello, plaatste gisteren afbeeldingen en video's van de installatie op Instagram.

De schoten vangen mensen op die spelen op drie felroze wipwielen die in de gaten van de stalen muur zitten die tussen El Paso in Texas en Ciudad Juárez in Mexico loopt.

"De muur werd een letterlijk steunpunt voor de betrekkingen tussen de VS en Mexico en kinderen en volwassenen waren aan beide kanten op een betekenisvolle manier verbonden met de erkenning dat de acties die aan de ene kant plaatsvinden een direct gevolg hebben aan de andere kant, " zei Rael in de Instagram-bericht.

Bekijk dit bericht op Instagram

Een bericht gedeeld door Ronald Rael (@rrael) op 28 juli 2019 om 23:22 uur PDT

Hij voegde eraan toe dat het evenement "gevuld was met vreugde, opwinding en samenhorigheid aan de grensmuur" en beschreef het als een van de "ongelooflijke ervaringen" van de carrière van het duo.

Rael, hoogleraar architectuur aan de Universiteit van Californië, Berkeley, en San Fratello, die ook universitair hoofddocent design is aan de Staatsuniversiteit van San José, produceerde de installatie met Taller Herrería, een werkplaats in Ciudad Juárez.

Het duo richtte Rael San Fratello op als een architecturale onderzoeksstudio met onder meer het Emerging Objects-project, dat experimenteert met 3D-printen.

Het begon in 2000 met het onderzoeken van de grens tussen de VS en Mexico en kwam tien jaar geleden met het wipconcept als de Teeter Totter Wall. Deze vroege ontwerpen en ideeën zijn gedocumenteerd in Rael's boek Borderwall as Architecture, dat werd gepubliceerd als een protest tegen de barrière.

Bekijk dit bericht op Instagram

Een bericht gedeeld door Ronald Rael (@rrael) op 29 juli 2019 om 23:47 uur PDT

De wipinstallatie van Rael San Fratello aan de grens tussen de VS en Mexico volgt een reeks controverses rond de Mexicaanse grensmuur. Een belangrijke verplichting in de presidentiële campagne van Trump voor 2016 was dat er een muur zou worden gebouwd tussen de twee landen.

In december 2018 weigerde de Amerikaanse senaat echter de kosten van $ 5, 7 miljard (£ 4, 4 miljard) van de structuur te financieren, wat de langste regeringsstop van het land in de geschiedenis heeft veroorzaakt. Sindsdien is afgesproken dat de administratie van Trump de bestaande muur zal repareren in plaats van de lengte te verlengen.

Het ontwerp van de barrière kwam onder vuur te liggen toen een afbeelding van de voorgestelde muur die de president op Twitter onthulde, aanleiding gaf tot spot van ontwerpers. Later werd onthuld dat alle acht prototypes voor de muur basistests niet doorstaan.