Anonim
Image Steve Nygren integreert Europese woningtypologieën in de nieuwe wijk van Atlanta

In deze nieuwe ontwikkeling aan de rand van Atlanta zijn woningen te vinden die signalen geven van de grachtenpanden in België en Nederland, en minimale met hout beklede huizen in Scandinavië.

De nieuwe community Serenbe is opgericht door Steve Nygren, die zichzelf omschrijft als een "standaard ontwikkelaar". Hij kocht 60 hectare (24 hectare) van het gebied, compleet met een boerderij, in 1991. Nu groeit het uitgestrekte gebied steeds meer met woningen en commerciële ondernemingen.

Serenbe omvat een gemeenschap genaamd Grange, met een rij witte herenhuizen en een boerderij

Serenbe ligt in het Chattahoochee Hill Country van Georgië, op 30 minuten rijden van de internationale luchthaven van Atlanta. Het wordt gekenmerkt door zijn rode klei aarde, glooiende heuvels en dichte dennenbossen, evenals zijn dichte buurten.

Image Een stenen huis maakt deel uit van Selborne, de eerste wijk van de ontwikkeling

Nygren wilde de natuurlijke charme van het gebied benutten door een nieuw type wijk te creëren in dit onontwikkelde gebied ten zuiden van de stad - een die gericht was op gemeenschap, in plaats van op ruimte en isolatie die vaak voorkomt in de uitgestrekte buitenwijken van Amerika.

"Ik wilde me richten op het zijn van een stad versus een ontwikkeling", vertelde hij aan Dezeen.

Image Serenbe heeft ook een minimaal wit huis met een glazen voorkant

Als een poging om het gebied te redden van koekjessnijderhuizen op grote percelen, koos Nygren ervoor om vrijstaande huizen dicht bij elkaar te bouwen en ze te laten centreren rond een grote commerciële strook, compleet met verschillende herenhuizenstructuren.

De buitenste gebieden zijn onaangeroerd gebleven om de natuur te laten bloeien, terwijl een natuurlijk afvalwaterzuiveringssysteem is ontworpen door Reed Hilderbrand.

Image Bossen omringen deze houten residentie en geven de ligging aan de rand aan

Om een ​​dergelijke gemeenschap te modelleren, herverdeelde Nygren de 1.400 acres (566 hectare) op een cluster van dorpen met dichte huisvesting en commerciële activiteit. De natuur dient als de scheidslijnen.

"We hebben alle dichtheid naar 30 procent verplaatst en 70 procent moet worden behouden voor elke landbouwactiviteit, " zei hij. "Dus het kan paardensport of boerderijen zijn, maar het kan geen woningbouw zijn."

Vier verschillende buurten, of "gehuchten", vormen Serenbe, die verspreid zijn over het pand in "serpentine omega-vormen". Ook te zien in de ontwikkeling zijn winkels, restaurants, een hotel, paardenstallen, een boerderij, natuurpaden en weiden.

Andere gemeenschappen in ontwikkeling zijn Mado, waar dit huis zich bevindt

Elke buurt is ontworpen met een andere architecturale stijl en dient ook een andere focus of "belangrijke pijler" die Nygren heeft geïdentificeerd voor een gezond leven. Deze pijlers zijn kunst, landbouw, welzijn en onderwijs. De eerste twee zijn gebouwd, de derde wordt momenteel ontwikkeld. De vierde, voor educatie en spel, moet nog baanbrekend worden.

Nygren werkte in Phil Tabb, die een doctoraat heeft gericht op het Engelse dorpssysteem, om op te treden als consultant bij de ontwikkeling.

"Ik wilde echt zien wat we konden doen om Serenbe er organischer uit te laten zien als een stad dan als een ontwikkeling", vertelde hij aan Dezeen. "Dus daarom zie je de variëteit."

Image Een ander huis in Mado heeft een lineaire vorm geïnspireerd op de architectuur van Frank Lloyd Wright

Om deze buurten van elkaar te onderscheiden, zocht Nygren naar woningbouwmodellen over de hele wereld voor architecturale inspiratie, voornamelijk op basis van Europese steden. Bijna alle structuren zijn in eigen huis ontworpen en gebouwd door Serenbe Planning and Design.

Bouwtypologieën in Engeland, de Noordse landen, de heuvelsteden van Italië, Frankrijk, Nederland en België bleken het meest invloedrijk.

"Ik werd geïnspireerd door het platteland van Engeland, " zei hij. "Na de Tweede Wereldoorlog realiseerden ze zich dat ze niet konden genieten van de stadsuitbreiding omdat het eiland zo groot was en daarom hebben ze landwetten ingevoerd."

Trottoirs hebben struiken en bloemen, en afval en prullenbakken gebouwd naast in de grond

Momenteel in aanbouw is de wijk Mado in Serenbe. De architectuur heeft Scandinavische invloeden die de kleurrijke gebouwen in Malmö, Zweden en Kopenhagen weerspiegelen.

Naast veel vrijstaande huizen dicht bij elkaar, beschikt Mado ook over een café, een spa, een fitnessruimte en een buitenzwembad.

"We hebben gekeken wat de componenten zijn die in het verleden voor geweldige gemeenschappen zorgen, en geweldige plaatsen waar je wilt bezoeken of wonen, " zei hij.

De vierde wijk, die zich richt op spel en educatie, moet nog worden gebouwd en zal naar verwachting een park van 1, 6 hectare in het bos, een boomhut met uitkijktoren en een zip-line bevatten.

Image De ontwikkeling herbergt weilanden, paardenstallen en tuinen

Andere percelen zijn de eerste wijk van Serenbe, Selborne genaamd, die in 2004 terrein brak. Het heeft een gevarieerde architectuurstijl en aanwijzingen tot de jaren 1930 met metselwerk en bungalows. De bouw van het tweede stadje, Grange genaamd, begon in 2007 en bestaat uit witte bakstenen herenhuizen uit de jaren 1890 die doen denken aan de Lage Landen.

Een kleinere wijk tussen deze twee, genaamd Crossroads, bestaat uit 16 huisjes die doen denken aan het Amerikaanse Zuiden in de jaren 1800 toen huizen wit werden geverfd omdat het verfpigment duur was.

Paden voor wandelen, hardlopen en paardrijden zijn ook geïntegreerd in Serenbe