Anonim
Image

Het rode houten gordijn omringt het paviljoen van de natuurreservaatingang door Sandellsandberg

Een gordijn van rode houten panelen drapeert rond het ingangspaviljoen naar het Eriksberg Hotel & Nature Reserve in Blekinge, Zweden, ontworpen door Sandellsandberg.

Het felrode gebouw, Outdoor Eriksberg genaamd, is ontworpen door de Zweedse studio Sandellsandberg om de kwaliteit en bevaarbaarheid van het entreegebied van het natuurreservaat te verbeteren.

Het heeft een "textiellook" die bedoeld is om een ​​theatraal gordijn op te roepen dat zich opent om het natuurreservaat te onthullen, en is de eerste van een reeks structuren die de studio voor het park zal ontwerpen.

"Vroeger was er geen duidelijke toegang tot het natuurreservaat, waardoor bezoekers soms verward aan de poorten draaiden, " verklaarde de architectuurstudio.

"Daarom waren de grootste uitdagingen om de identiteit van de site te versterken en vermoedelijke bezoekers een gastvrije eerste indruk van het reservaat te geven. De visie was om het natuurreservaat te voorzien van moderne gebouwen, maar met een algemeen ontwerp dat doet denken aan de traditionele architectuur van Blekinge."

Image

Eriksberg buiten heeft een oppervlakte van 600 vierkante meter en heeft de vorm van een gigantische hut die Sandellsandberg gemodelleerd heeft naar schuren en traditionele longhouses - een soort lange en smalle houten woning met een eenpersoonskamer.

Het heeft een houten structuur gebouwd met traditionele Blekinge bouwtechnieken en is compleet met grote ramen en een asymmetrisch rieten dak.

De felrode houten panelen strekken zich uit vanaf het rieten dak, golvend rond de randen en bieden een glimp door de glazen wanden van het gebouw binnenin.

Ze draperen ook naar boven aan beide uiteinden van het gebouw om toegang te bieden tot twee binnenplaatsen aan weerszijden van het interieur.

De binnenplaatsen leiden bezoekers naar binnen door gigantische glazen deuren, waar ze worden verwelkomd door een café, een winkel en een expositieruimte voor openbare evenementen en lezingen op een tussenverdieping erboven.

Deze ruimtes zijn allemaal compleet met de heldere witte afwerkingen die contrasteren met de schaal van het gebouw, en worden verlicht door een gigantisch dakraam en bolvormige rotan lichte tinten die over de lengte van het gebouw lopen.

Sandellsandberg, opgericht in 1995 door Thomas Sandell en Ulf Sandberg, is een Zweedse architectuurstudio die momenteel wordt geleid door Thomas Sandell, Joakim Uebel, Jenny Kåhre en Anders Rotstein.