Anonim
Image Micro-huizen voor scheepscontainers met groene daken gepland voor het VK

Fraser Brown MacKenna Architects heeft een bouwvergunning verkregen voor de ontwikkeling van microwoningen gemaakt van zeecontainers met groene daken in Aylesbury, Engeland.

Gatehouse Road is een goedkoop huisvestingsplan dat deel uitmaakt van een reeks regeneratieplannen voor onderbenutte locaties die eigendom zijn van de Vale of Aylesbury Housing Trust. Momenteel is de site bezet door garages.

Fraser Brown MacKenna Architects (FBM Architects) heeft een huis van 26, 2 vierkante meter ontworpen dat in elke container past. De studio's met één slaapkamer worden verhuurd als sociale woningbouw of studentenhuisvesting.

Volgens de architectuurstudio zijn voor het project gekozen voor gerecyclede transportcontainers om de kosten laag te houden en off-site prefabricage mogelijk te maken, terwijl het opnieuw gebruiken van bestaande structuren een milieuvoordeel zou hebben.

Image

De containers zullen in een terrasformatie worden opgesteld, geleidelijk van elkaar af stappen om een ​​eigen versierd gebied aan de voorkant van elk microhuis te creëren. Deze opstelling vermijdt ook een grote rioolbuis die door de Gatehouse Road-site loopt.

Binnen elke felgekleurde container zijn de microwoningen lineair gerangschikt, met een woonkamer en keuken aan de voorkant, een aparte badkamer en een slaapkamer aan de achterkant. Veranda's worden aan beide uiteinden geplaatst.

Isolatie wordt toegevoegd aan de wanden, daken en vloeren van de zeecontainers, samen met dubbele beglazing aan beide uiteinden om de uitstoot en de stookkosten laag te houden.

Sedumdaken, een groen daksysteem gemaakt van een deken van voorgekweekte sedumplanten, zullen elk containerhuis bedekken. Rond de ontwikkeling van Gatehouse Road zullen gras en bomen worden geplant, en beveiligde fietsenstalling en een gemeenschappelijke eenheid met wasfaciliteiten zullen op het terrein worden geplaatst.

Gekleurde asfalt en geometrische bestrating rond de ontwikkeling zal de transformatie van het gebied markeren van een onderbenut, "asociaal" gebied naar een "thuiszone", zei de architectuurstudio.