Anonim
MacKay-Lyons Sweetapple's Horizon-toevluchtsoord voor creatievelingen staat boven Powder Mountain in Utah

De Canadese studio MacKay-Lyons Sweetapple heeft met ceder beklede chalets op Powder Mountain in Utah gespreid om dit toevluchtsoord voor creatieve ondernemers te vormen.

Horizon is gelegen op een hoogte van 943 voet (2743 meter) en is een nieuwe ontwikkeling bovenop een populaire skiresortbestemming in het Midwesten van de Verenigde Staten.

Image

De Canadese architectuurstudio MacKay-Lyons Sweetapple heeft de eerste fase van het project voltooid, dat uit acht eenheden bestaat. Eenmaal voltooid, omvat de ontwikkeling in totaal 30 vakantiehuizen en een gemeenschappelijke lodge.

De Horizon-wijk zal dienen als de thuisbasis voor Summit Series, een organisatie die professionals uit verschillende vakgebieden samenbrengt in een geest van ondernemerschap, activisme en milieubeheer. Voorheen bevatten hun lezingen cijfers zoals Jeff Bezos van Amazon, muzikant Kendrick Lamar en organisatiegoeroe Marie Kondo.

Image
Foto door Paul Bundy

"Dit nieuwe dorp is een architecturale uitdrukking van de waarden van Summit: gemeenschapsvorming, klimaatresponsiviteit en rentmeesterschap van het land", zei MacKay-Lyons Sweetapple in een projectbeschrijving.

"Dit is geen ander skigebied, maar eerder een geplande gemeenschap voor ondernemers en creatieven die samenwerken om wereldwijde uitdagingen aan te gaan, " voegde de studio eraan toe.

Image

De houten structuren zijn ver genoeg van elkaar geplaatst om privacy te bieden, maar dichtbij genoeg dat ze bepaalde voorzieningen kunnen delen.

"De hutten zijn samengevoegd rond binnenplaatsen op een manier die zowel gemeenschap als privacy maximaliseert om toevallige ontmoetingen en sociale interacties te bevorderen, " zeiden de architecten.

Image

De puntgevels zijn ofwel georiënteerd parallel aan de helling, "zoals berggeiten", of steken uit in het landschap, "zoals extreme skiërs."

Vanwege het steile terrein van de site en de grote hoeveelheid jaarlijkse sneeuwval, zijn de meeste huizen toegankelijk via een stalen loopbrug op het bovenste niveau. Een reeks wandelpaden verbindt de verschillende huizen en versterkt het gevoel van gemeenschap van Horizon.

Image

MacKay-Lyons Sweetapple wilde de clichés en "overdreven" ontwerpen vermijden die vaak in resort-omgevingen worden gezien.

De eenvoudige structuren zijn bekleed met cederplanken en grinddaken, afkomstig van traditionele huizen in de nabijgelegen Eden Valley hieronder.

Image
Foto door Paul Bundy

Royale hoeveelheden beglazing bieden veel uitzicht op het landschap. Afbeeldingen van het project tonen verschillende units met een gedeeltelijk overdekt terras met uitzicht op het bergachtige panorama daarachter.

"De plaatsing van de gebouwen en bruggen was zorgvuldig georganiseerd om het zicht op aangrenzende eenheden te minimaliseren, terwijl onbelemmerd uitzicht op de zonsondergang in het zuidwesten werd ingekaderd, " zei de studio.

Image

Cederhout vormt een lijn met het interieur, in contrast met de donkere betonnen vloeren van de structuur. De glanzende afwerking is gekozen vanwege de warmte-retentie-eigenschappen - het vangt zonnestraling op als de zon erop valt en helpt het interieur warm te houden.

MacKay-Lyons Sweetapple werd meer dan 30 jaar geleden opgericht in Halifax, Nova Scotia door Brian MacKay-Lyons en Talbot Sweetapple. Het opende onlangs een satellietkantoor in Denver, Colardo, en Horizon markeert het eerste voltooide project van het bedrijf in de VS.

Image