Anonim
Image Layan wikkelt Light House in een scherm van verlichte metalen schijven

Een dynamisch scherm van verlichte, roterende polycarbonaatschijven beschermt het bovenste niveau van dit huis in Melbourne, voltooid door Layan voor de directeur van de lokale verlichtingspraktijk The Flaming Beacon.

Layan heeft een door een erfgoed beschermd arbeidershuisje uitgebreid en gerenoveerd om Light House te creëren. De studio in Melbourne voegde nieuwe ruimtes toe aan de achterkant en boven de oorspronkelijke structuur en introduceerde een centrale binnenplaats om licht en ventilatie diep in het huis te brengen, met behoud van de originele kamers aan de voorkant van het huis.

Image

Omdat de klant de directeur was van een lichtontwerpstudio, werd licht uiterst zorgvuldig beschouwd in het ontwerp van het project.

"De verlichting voor dit project werd meer dan de meeste beschouwd en de klant werkte nauwgezet bij het selecteren en ontwerpen van het verlichtingssysteem en de armaturen", legt de architectuurstudio uit.

Image

Een belangrijk onderdeel van deze strategie was het installeren van een scherm rondom de slaapkamer op de bovenste verdieping, opgebouwd uit een totaal van 907 polycarbonaatschijven bevestigd aan 67 roterende stalen buizen.

"Het scherm bood de mogelijkheid om niet alleen het karakter van het licht het hele jaar door te moduleren, maar ook om 's nachts de primaire verlichte ruimte te worden voor de interne ruimtes", verklaarden de architecten.

Dit nieuwe lantaarnachtige bovenniveau bevindt zich aan de voorkant van het huis om de visuele impact op het gebied te minimaliseren en biedt een helder contrapunt voor de meer intieme ruimtes op een lager niveau.

Overdag werpt het roterende scherm schaduwpatronen over het interieur en 's nachts schakelen de enkele, low-level LED's in elke schijf in om het interieur te verlichten.

Op de begane grond omringt een grote woonkamer, eetkamer en keuken de binnenplaats, met meer privé-woon- en studioruimten aan de achterzijde van het huis met uitzicht op een kleine winderige tuin.

"De verschillende woonruimtes waren georiënteerd rond de centrale binnenplaats om optimaal te profiteren van het natuurlijke licht en de ventilatie-voordelen, " zei de studio.

"Glazen schuifdeuren op volledige hoogte spelen een belangrijke rol bij het vergemakkelijken van de controle van de bewoners over de dwarsstroomventilatie."

Image

Twee slaapkamers zitten aan de voorzijde van het huis in de oorspronkelijke structuur van het huisje van de werknemer, met toegang tot een veranda en tuinruimtes.

De begane grond is gebaseerd op de materialiteit van het oorspronkelijke gebouw, met dunne witte geglazuurde bakstenen en Amerikaanse eiken lambrisering langs het interieur.

Image