Anonim
Cullinan Studio ontwerpt "opengebroken" huis met openingen om het licht binnen te laten

De Londense architectuurstudio Cullinan Studio heeft een huis gebouwd in Amersham, Engeland, dat het in secties heeft opgesplitst zodat het licht het interieur door de glazen gaten kan laten stromen.

Dit huis wordt Push-Pull genoemd en heeft een open en licht interieur, terwijl het exterieur in overeenstemming blijft met de beschermde kunst- en ambachtsarchitectuur uit de jaren 1930.

Image

Deze visuele continuïteit werd gecombineerd met moderne bouwmethoden. Push-Pull House is gemaakt van een cross-gelamineerde houtstructuur (CLT) die is ontworpen in samenwerking met houtspecialisten Eurban.

Uitgaande van deze robuuste kunst- en ambachtstructuren nam Cullinan Studio een traditionele huisvorm aan en trok deze in drie delen.

Image

De symmetrische hoofdvorm van het huis is opgesplitst in twee en leest nu als twee monovormige vormen die door een hal en trappenhuis worden doorgesneden.

Naast deze twee vormen blijft de dakhelling naar beneden hellen om een ​​grote, open woonkamer, keuken en eetkamer te creëren met een glazen hoek met uitzicht op de tuin.

Image

"De klanten waren echt geïnteresseerd in een gevoel van lichtheid van binnen, dus dit leidde de aanpak, " vertelde oefenleider Roddy Langmuir aan Dezeen.

"Eenvoudig masseren wordt geduwd en getrokken in directe reactie op de instelling, waardoor zonlicht en daglicht binnenkomen."

Image

Het hoofdvolume is verdeeld in vier rond de centrale ingangsruimte, met kamers die elke hoek bezetten. Op de begane grond omvat dit een knusse, werkplaatsstudie en bijkeuken. Op het niveau boven zit een slaapkamer in elke hoek.

"Binnenin is er meer ruimtelijke complexiteit, meer vloeibaarheid, wat neerkomt op het naar beneden stuiteren van licht door de sectie vanuit vensters op hoog niveau, " zei Langmuir.

Image

De openheid van de "breuken" tussen elk blok, gecombineerd met glazen balustrades, bevordert visuele verbindingen over de niveaus van het huis.

Binnenin is de CLT-structuur van het huis blootgelegd, en zorgt samen met witte muren voor een fel contrast met de donkere baksteen en tegels van de buitenkant.

Image